Vds training veerkracht stressregulatie met hearthmath

online training: Veerkracht en stressregulatie met HeartMath®

Van stress naar flow met HeartMath®


1 dag klassikaal op locatie en een online sessie van 2 uur
Direct toepasbaar in de praktijk
 Kleine groep van maximaal 12 deelnemers

Versterk jouw veerkracht

Grip op jouw stressoren

Als professional krijg je elke dag grote hoeveelheden prikkels te verwerken. Je wordt gecontact via persoonlijke boodschappen, e-mails, apps, teams, telefoon en ga zo maar door. Onbereikbaar zijn is geen optie en je bent de hele dag aan het schakelen. Werken wordt steeds meer topsport. Een goed uitgeruste geest is dan ook een echte uitdaging. Want alleen met een top conditie kun je de dagelijkse uitdagingen effectief aangaan.

Wist je ook dat stress fysiek zichtbaar is? En dat je onder alle omstandigheden stressvrij kunt leren leven? De training: veerkracht en stressregulatie met HeartMath® leert je hoe je stress onmiddellijk kunt neutraliseren en hoe met ademhalingstechnieken in een instant flow komt. Zo wordt jij weer de baas van je eigen geest.

De HeartMath® techniek

Het vergroten van je mentale weerbaarheid gaat, net als het verlagen van stress, gepaard met goede zorg voor je geest, maar kan ook worden bereikt door wetenschappelijk bewezen technieken. ‘HeartMath® Peak Performance’ is zo’n door de wetenschap bewezen techniek. Deze techniek kan de oplossing zijn die jou helpt je mentale weerbaarheid en ‘happiness’ naar een hoger niveau te brengen. Hierdoor zal je beter presteren en vergroot je de mate waarin je stress succesvol kunt verminderen.

Wetenschappelijk bewezen effecten van HeartMath®

Na meer dan 20 jaar wetenschappelijk onderzoek is dit programma door cardiologen, neuro-cardiologen en neurologen van het HeartMath Instituut in Amerika ontwikkeld. De wetenschappelijk bewezen fysieke effecten zijn onder meer:

 • krachtiger hart- en zenuwstelsel; 
 • significante toename DHEA (welzijnshormoon), significante afname Cortisol (stresshormoon);
 • verbeterd hartritme, (door cardiologen beschouwd als belangrijkste hedendaagse gezondheidsindicator) /verlaagde bloeddruk;
 • versterkt immuunsysteem;
 • verbeterd geheugen en helderder denkvermogen.

Breng jezelf in balans

Dit levert de training Veerkracht en Stressregulatie met HeartMath® je op

De kern van de training bestaat uit een aantal technieken waarvan je de fysieke impact direct teruggekoppeld krijgt middels biofeedback software. Deze software op je telefoon, vertaalt via een bluetooth oorsensor, de signalen van je lichaam naar het beeldscherm. Doordat je het effect van je inspanning direct kunt zien, word je optimaal in staat gesteld om bij te sturen en zo het gewenste effect te realiseren.

 • Méér energie en verhoogde vitaliteit;
 • Verhoogde geluksbeleving;
 • Verbeterd prestatievermogen;
 • Verbeterde emotionele fitness;
 • Verbeterde persoonlijke stresshantering.

Programma opbouw

Zo ziet de training Veerkracht en Stressregulatie met HeartMath® eruit

Het programma begint bent een 0-meting waarbij bestaat uit twee dagdelen waarin de Hearthmath® methode wordt toegelicht en de verwachtingen worden afgestemd.

Daarna volgen twee bijeenkomsten waarin de Heartmath® methode wordt toegelicht met behulp van voorbeelden, oefeningen en theorie. De eerste sessie zal fysiek plaatsvinden om toegang te verkrijgen tot de Inner Balance© trainer app met infrarood oorsensor via Bluetooth. Je ziet via de app direct resultaat van de oefeningen die gedemonstreerd wordt. Het hartritme verandert zichtbaar op het telefoonscherm. De tweede sessie bestaat uit een ochtend waarin een online check-up plaats vind.

Tussen de contactmomenten in, krijg je oefeningen mee om direct meer grip te krijgen op stress. Na de training volgt op basis van de persoonlijke ervaringen én de 1-meting een persoonlijk advies.

Datum en Locatie

Ervaar het effect van de training nu zelf. De eerst volgende sessies zijn op:

 • 6 december van 09:00 – 17:00 uur op locatie en 23 december online van 10:30-12:30 uur.

Deelnemers

Er is ruimte voor max. 12 deelnemers. Deze deelnemers zijn werkzaam in diverse functies en verschillende branches.

Jouw inveestering

Voor deze open training geldt een deelnametarief van 795,- ex. BTW en arrangementskosten van 100,-. Dit zijn verplichte kosten.

Meer informatie?

Alle informatie op je gemak terug lezen? Download onze brochure.

 • Hidden
 • Hidden

Meer informatie of advies?

Meld je hieronder aan voor het programma Veerkracht en Stressregulatie met HearthMath®. Open voor iedereen die beter wil omgaan met stress en weer baas wil worden van eigen geest.

Zeker weten dat deze training past bij jouw leervraag of wil je er meer over weten? Neem dan contact op met Huib Broekhuis.

Aanmelden training Veerkracht en stressregulatie met HeartMath®

Vds training consultancy maatwerkprogramma heartmath

Vds training en coaching huib broekhuis 2021 150x150

Vak expert

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.

Wat leuk dat je interesse hebt in VDS!

---

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws, inspiratie en onderzoeken?

---

Laat dan even je gegevens achter.

Fijn dat je je hebt ingeschreven!