Minder stress,
meer veerkracht met Heartmath®

Eerst je lichaam, en dan je hoofd. Dat is het uitgangspunt van deze training. Want het écht doorbreken van je stresspatronen lukt niet via je brein, maar wél via je hart-brein-communicatie. Klinkt dat een beetje vaag? Lees maar verder, want deze wetenschappelijk bewezen methode bezorgt je flink minder kopzorgen.

Jezelf aanmelden? Dat doe je hier.

Van stress naar flow

Stress is ongezond, dat hoeven we niet uit te leggen. Dat weten we, en dat voel je ook als je gestrest bent. Een kort lontje, slapeloze nachten, depressie en gezondheidsproblemen kunnen het gevolg zijn. Een burn-out ligt op de loer. En dat voelt niet fijn.

Gezonde spanning

Wat je wil, als het gaat over spanning, is in flow zijn. En dat betekent: precies genoeg spanning op het juiste moment. Stress is teveel spanning en werkt contraproductief. De juiste dingen doen op de juiste momenten. In balans, vanuit rust, met een tevreden gevoel én zelfverzekerd. Zo voelt het als je in flow bent. De juiste portie spanning op het juiste moment – want spanning is nodig om te presteren en om te leren.

HeartMath®, in het kort

Natuurlijk gaan we tijdens de training de diepte in, en leer je precies hoe het werkt. Maar nog fascinerender – je gaat tijdens de training zelf de impact van de methode ervaren en meten met een sensor.

Hier komt het op neer: je hart en je brein zijn verbonden met elkaar. Ja natuurlijk denk je nu. Maar wist je dat je hart in staat is om jouw systeem te reguleren? Met andere woorden, via je hart kan je stress verminderen of zelfs oplossen. Het HeartMath® Institute heeft de afgelopen 30 jaar een serie eenvoudige technieken ontwikkeld, waarmee je de kracht van je hart kunt inzetten om om jezelf weer kalm te krijgen en in flow, zodat jij optimaal kunt presteren.

Bio-feedback, dat is bijzonder

Iets leren is 1, maar zeker weten dat het werkt, dat is wat anders. Tijdens de training werken we daarom met biofeedback software (met een sensor aan je oor, doet geen pijn). Je gaat hiermee direct de impact van de HeartMath technieken zien en ervaren. De signalen van je lichaam worden vertaald naar het beeldscherm. Het effect van je inspanning en ontspanning wordt dus letterlijk zichtbaar, zodat jij kunt leren hoe je bij kunt sturen en daarmee beter in je vel komt. Met als resultaat:

 

  • Meer energie, je voelt je mentaal en fysiek krachtiger en hebt een hogere weerbaarheid
  • Je prestaties worden beter en je kunt beter omgaan met stress
  • Je wordt je bewuster van dat wat je gelukkig maakt, en je beleeft dit intenser

Wil je precies weten wat je tijdens de training mag verwachten, vraag dan hier de brochure aan, je ontvangt hem direct in je mailbox.

Schrijf je in en doe dit jaar mee in november of volgend jaar in februari of mei
de exacte tijden vind je in de brochure.

Start in november 2022, Hilversum
16 november hele dag, 23 november in de ochtend

Start in februari 2023 – Hilversum                                                                                          Exacte data volgen nog

Start in mei 2023 – Hilversum                                                                                          Exacte data volgen nog

Wetenschappelijk bewezen effect

Voor de twijfelaars. Na meer dan 20 jaar wetenschappelijk onderzoek is deze training ontwikkeld door de cardiologen, neuro-cardiologen en neurologen van het HeartMath instituut in Amerika. De methode is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht (onder andere in Nederland), en daaruit zijn onderstaande fysieke effecten naar voren gekomen:

  • krachtiger hart- en zenuwstelstel
  • significante toename DHEA (welzijnshormoon), afname Cortisol (stresshormoon)
  • verbeterd hartritme, cardiologen zien dit als de belangrijkste gezondheidsindicator
  • verlaagde bloeddruk
  • versterkt immuunsysteem
  • verbeterd geheugen en helder denkvermogen

Kortom, het resultaat na deze training

Na het volgen van deze training ken je de HeartMath® technieken, en weet je hoe je ze kunt toepassen om van stress naar kalmte te komen. Om precies de juiste hoeveelheid spanning op te roepen voor dat wat je te doen hebt – gezonde spanning. Je weet hoe de sensor werkt (Hij is voor jou, de waarde is € 220,- maar dit is inbegrepen bij de training) en je kunt ermee oefenen tot je het helemaal onder de knie hebt.

Dit is hoe jij optimaal kunt presteren, in alle omstandigheden.

Heartmath training | VDS | stap-subsidie

Brochure voor jou

Lees meer over de training, het programma en de stap-subsidie.

Reserveer je plek

Meld je aan, dan reserveren we een stoel speciaal voor jou. Aanmelden is eenvoudig via het aanmeldformulier.

Je kunt deze training al volgen voor € 175

schrijf je in vanuit een bedrijf lees nog even verder

Het liefste, ja echt waar, zouden we de training gratis aan je willen geven. Maar dat lukt (nog) niet. Wel hebben we iets voor je geregeld. Deze training is namelijk te volgen voor € 175, als je je inschrijft als particulier én je je STAP-subsidie van € 1.000 inzet. Je hoeft er geen BTW over te betalen. Goed om te weten; mocht je aanvraag voor subsidie worden afgewezen, dan zit je niet aan de training vast – want zo flauw zijn we niet. En natuurlijk helpen we je stap-voor-stap (fijne woordkeuze 🤓) met het proces. Hoe dit precies werkt, dat lees je in de brochure.

Schrijf je in vanuit je werk, of zonder de STAP-subsidie.
Dan is de investering € 1.175 excl. BTW.

P.s. Ben je nieuwsgierig naar welke trainingen we nog meer aanbieden met STAP-subsidie? Kijk dan op www.VDS.nl/stap

Brochure voor jou

Lees meer over de training, het programma en de stap-subsidie.

Reserveer je plek

Meld je aan, dan reserveren we een stoel speciaal voor jou. Aanmelden is eenvoudig via het aanmeldformulier.