Minder stress,
meer veerkracht met Heartmath®

Jezelf aanmelden? Dat doe je hier.

Eerst je lichaam, en dan je hoofd. Dat is het uitgangspunt van deze training. Want het écht doorbreken van je stresspatronen lukt niet via je brein, maar wél via je hart-brein-communicatie. Klinkt dat een beetje vaag? Lees maar verder, want deze wetenschappelijk bewezen methode bezorgt je flink minder kopzorgen op het werk.

Van stress naar flow

Stress is ongezond, dat hoeven we niet uit te leggen. Dat weten we, en dat voel je ook als je gestrest bent. Een kort lontje, slapeloze nachten, depressie en gezondheidsproblemen kunnen het gevolg zijn. Een burn-out ligt op de loer. En dat voelt niet fijn.

Gezonde spanning

Wat je wil, als het gaat over spanning, is in flow zijn. En dat betekent: precies genoeg spanning op het juiste moment. Zodat je goed je werk kunt doen en vol vertrouwen de volgende stap in je carrière kunt maken. Stress is teveel spanning en werkt contraproductief. De juiste dingen doen op de juiste momenten. In balans, vanuit rust, met een tevreden gevoel én zelfverzekerd. Zo voelt het als je in flow bent. De juiste portie spanning op het juiste moment – want spanning is nodig om te presteren en om te leren.

HeartMath®, in het kort

Natuurlijk gaan we tijdens de training de diepte in, en leer je precies hoe het werkt. Maar nog fascinerender – je gaat tijdens de training zelf de impact van de methode ervaren en meten met een sensor.

Hier komt het op neer: je hart en je brein zijn verbonden met elkaar. Ja natuurlijk denk je nu. Maar wist je dat je hart in staat is om jouw systeem te reguleren? Met andere woorden, via je hart kan je stress verminderen of zelfs oplossen. Het HeartMath® Institute heeft de afgelopen 30 jaar een serie eenvoudige technieken ontwikkeld, waarmee je de kracht van je hart kunt inzetten om om jezelf weer kalm te krijgen en in flow, zodat jij optimaal kunt presteren.

Bio-feedback, dat is bijzonder

Iets leren is 1, maar zeker weten dat het werkt, dat is wat anders. Tijdens de training werken we daarom met biofeedback software (met een sensor aan je oor, doet geen pijn). Je gaat hiermee direct de impact van de HeartMath technieken zien en ervaren. De signalen van je lichaam worden vertaald naar het beeldscherm. Het effect van je inspanning en ontspanning wordt dus letterlijk zichtbaar, zodat jij kunt leren hoe je bij kunt sturen en daarmee beter in je vel komt. Met als resultaat:

 

 • Meer energie, je voelt je mentaal en fysiek krachtiger en hebt een hogere weerbaarheid
 • Je prestaties worden beter en je kunt beter omgaan met stress
 • Je wordt je bewuster van dat wat je gelukkig maakt, en je beleeft dit intenser
 • Er ontstaat ruimte om meer uitdaging in je werk aan te nemen: is het al tijd voor een volgende stap in je loopbaan?

Deze mensen doen mee aan de training, en dit is waarom:

 • Leidinggevenden
  Om leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. Omdat ze beter willen kunnen omgaan met stress zodat ze nóg meer van waarde zijn voor de organisatie en het team.
  – 
 • Informeel leidinggevenden
  Die beter willen kunnen presteren en (toekomstige) leiderschapskwaliteiten willen ontwikkelen. En nog meer van waarde willen zijn voor de organisatie en ook binnen het team.
  – 
 • Professionals die vooral met hun hoofd werken (kenniswerkers)
  Klaar voor een volgende stap in hun carrière. Of meer van waarde willen zijn in hun huidige baan voor het team en de organisatie – zodat ze zekerder zijn van hun baan en beter in staat zijn in balans te zijn.
 • ZZP-ers
  Die vanuit meer rust en zekerheid hun werk willen doen, zodat ze nog meer van waarde kunnen zijn voor opdrachtgevers en beter willen leren omgaan met de onzekerheid die een ondernemend bestaand met zich meebrengt.

Wil je precies weten wat je tijdens de training mag verwachten, vraag dan hier de brochure aan, je ontvangt hem direct in je mailbox.

Schrijf je in en doe mee in 2024. De eerstvolgende sessie wordt gepland op basis van het aantal inschrijvingen.

De training is niet meer beschikbaar met het STAP-budget.

Wetenschappelijk bewezen effect

Voor de twijfelaars. Na meer dan 20 jaar wetenschappelijk onderzoek is deze training ontwikkeld door de cardiologen, neuro-cardiologen en neurologen van het HeartMath instituut in Amerika. De methode is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht (onder andere in Nederland), en daaruit zijn onderstaande fysieke effecten naar voren gekomen:

 • krachtiger hart- en zenuwstelstel
 • significante toename DHEA (welzijnshormoon), afname Cortisol (stresshormoon)
 • verbeterd hartritme, cardiologen zien dit als de belangrijkste gezondheidsindicator
 • verlaagde bloeddruk
 • versterkt immuunsysteem
 • verbeterd geheugen en helder denkvermogen

Kortom, het resultaat na deze training

Na het volgen van deze training ken je de HeartMath® technieken, en weet je hoe je ze kunt toepassen om van stress naar kalmte te komen. Om precies de juiste hoeveelheid spanning op te roepen voor dat wat je te doen hebt – gezonde spanning. Je bent in staat jezelf te meten en hebt de tools om dit ook na de training te blijven doen. En vanzelfsprekend ontvang je een bewijs van deelname na afloop van de training!

Dit is hoe jij optimaal kunt presteren, in alle omstandigheden.

Vds training veerkracht stressregulatie met hearthmath 1

Reserveer je plek

Meld je aan, dan reserveren we een stoel speciaal voor jou. Aanmelden is eenvoudig via het aanmeldformulier.

Brochure voor jou

Lees meer over de training, het programma en over wat anderen er aan gehad hebben.

Keuzestress?

Vind je het lastig kiezen welke training het beste bij je past? Vul nu ons online zelf-assesment in. Je ontvangt in je mailbox dan ons advies voor de training die op dit moment het beste bij je past.

Je kunt deze training volgen voor € 1.175,-

Schrijf je in vanuit je werk of particulier.
Dan is de investering € 1.175 excl. BTW.

De training is niet meer beschikbaar met het STAP-budget.

Brochure voor jou

Lees meer over de training, het programma en de stap-subsidie.

Reserveer je plek

Meld je aan, dan reserveren we een stoel speciaal voor jou. Aanmelden is eenvoudig via het aanmeldformulier.