Vitaliteit op de werkvloer

Dat vitaliteit op de werkvloer belangrijk is moge duidelijk zijn.  Maar laten we een misverstand uit de weg ruimen: het draait niet alleen om supergezonde mensen. Soms hebben degenen met wat gezondheidsklachten meer energie dan hun fitte collega’s. Lees op deze pagina waarom vitaliteit belangrijk is. 

Wat is Vitaliteit?

De definitie van vitaliteit wordt omschreven als de mate waarin iemand krachtig en energiek is. Het is een misverstand dat vitale medewerkers kerngezond zijn; er zijn teamleden met gezondheidsklachten die vol kracht en energie hun werk doen en gezonde collega’s die geen energie en motivatie hebben.

Een vitaal leven wordt gevoed door voldoende beweging, gezond eten, mentale- en lichamelijke rust en ontspanning. Ook een fijne sociale kring en mogelijkheden tot ontplooiing worden als belangrijke factoren gezien die invloed hebben op iemands vitaliteit en spiritualiteit.

vds training en coaching huib broekhuis 2021

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen over dit thema

Waarom is vitaliteit belangrijk op de werkvloer?

Vitaliteit op de werkvloer staat in verbinding met de gezondheid, de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van medewerkers. Zij vormen de ruggengraat van het bedrijf en hun duurzame inzetbaarheid zorgt voor stabiliteit minder verzuim en een hogere productiviteit wat leidt tot hogere productiviteit. De vitaliteit van medewerkers is dus van onschatbare waarde voor iedere organisatie.

Hoe stimuleer je vitaliteit bij medewerkers?

Bij veel organisaties werken ook na corona medewerkers inmiddels soms nog steeds (deels) vanuit huis. Dit maakt vitaliteit een nóg belangrijker onderwerp. De grootste bedreiging voor vitaliteit zijn stress en burn-outklachten, die juist nu veel gemotiveerde werknemers treffen. Effectief vitaliteitsmanagement kan een organisatie helpen medewerkers krachtig en energiek te houden én weer te krijgen.

Vitaliteit op de werkvloer stimuleren kan op aan aantal verschillende gebieden. Bij VDS sturen we hierin op het principe van persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap zorgt voor mensen die kiezen, durven en gelukkig zijn. En dat draagt bij aan gelukkige én succesvolle organisaties. Zelfleiderschap wordt pas écht geactiveerd wanneer mensen zichzelf kennen en keuzes maken die voortkomen uit henzelf.

 

Meer informatie of van gedachten wisselen?

Benieuwd wat werkt voor jouw organisatie? Bel gerust even om van gedachten te wisselen. We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital. Plan gemakkelijk een belafspraak met Huib Broekhuis of neem contact met hem op via 06- 53 78 66 27.

Deze incompany trajecten bieden wij aan op het gebied van Vitaliteit:

 

Vds training veerkracht stressregulatie met hearthmath 2

VEERKRACHT EN STRESSREGULATIE MET HEARTMATH®

Vds stress en burn out herkennen voorkomen 3

MASTERCLASS STRESS EN BURN-OUT HERKENNEN EN VOORKOMEN

Vds training consultants open inschrijving mentale kracht 2

Mentale kracht