Vds training consultancy talentenprogramma opzetten

Vitaliteit op de werkvloer stimuleren

Wat is vitaliteit?

De definitie van vitaliteit wordt omschreven als de mate waarin iemand krachtig en energiek is. Het is een misverstand dat vitale medewerkers kerngezond zijn; er zijn teamleden met gezondheidsklachten die vol kracht en energie hun werk doen en gezonde collega’s die geen energie en motivatie hebben.

Een vitaal leven wordt gevoed door voldoende beweging, gezond eten, mentale- en lichamelijke rust en ontspanning. Ook een fijne sociale kring en mogelijkheden tot ontplooiing worden als belangrijke factoren gezien die invloed hebben op iemands vitaliteit.

Vds training consultants webinar mentale kracht
Vds training consultants vitaliteit stimuleren
Vds training consultants whitepaper mentale kracht

Waarom is vitaliteit belangrijk op de werkvloer?

Vitaliteit op de werkvloer staat in verbinding met de gezondheid, de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van medewerkers. Zij vormen de ruggengraat van het bedrijf en hun duurzame inzetbaarheid zorgt voor stabiliteit binnen de organisatie en goede resultaten. De vitaliteit van medewerkers is dus van onschatbare waarde voor iedere organisatie, onder andere door minder verzuim en hogere productiviteit.

Hoe stimuleer je vitaliteit bij medewerkers?

Bij veel organisaties werken medewerkers inmiddels al langdurig vanuit huis. Dit maakt vitaliteit een nóg belangrijker onderwerp. De grootste bedreiging voor vitaliteit zijn stress en burn-outklachten, die juist nu veel gemotiveerde werknemers treffen. Effectief vitaliteitsmanagement kan een organisatie helpen medewerkers krachtig en energiek te houden én weer te krijgen.

Vitaliteit op de werkvloer stimuleren kan op aan aantal verschillende gebieden. Bij VDS sturen we hierin op het principe van zelfleiderschap. Zelfleiderschap zorgt voor mensen die kiezen, durven en gelukkig zijn. En dat draagt bij aan gelukkige én succesvolle organisaties. Zelfleiderschap wordt pas écht geactiveerd wanneer mensen zichzelf kennen en keuzes maken die voortkomen uit henzelf.

Deze open trainingen bieden wij aan op het gebied van vitaliteit en well-being:

Liever incompany? Bekijk hier onze programma’s 

Vds training consultants open inschrijving joe dispenza

Change Your Mind… Create New Results®

Masterclass Stress en burn-out herkennen en voorkomen

Zelfleiderschap

Time management, energie en vitaliteit

Veerkracht en Stressregulatie met HeartMath®

Mentale Kracht

Meer informatie of van gedachten wisselen?

Benieuwd wat werkt voor jouw organisatie? Bel gerust even om van gedachten te wisselen. We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital. Plan gemakkelijk een belafspraak met vak expert Huib Broekhuis of neem contact met hem op via 06- 53 78 66 27.