Vds training consultancy talentenprogramma opzetten

Vitaliteit op de werkvloer stimuleren

Wat is vitaliteit?

De definitie van vitaliteit wordt omschreven als de mate waarin iemand krachtig en energiek is. Het is een misverstand dat vitale medewerkers kerngezond zijn; er zijn teamleden met gezondheidsklachten die vol kracht en energie hun werk doen en gezonde collega’s die geen energie en motivatie hebben.

Een vitaal leven wordt gevoed door voldoende beweging, gezond eten, mentale- en lichamelijke rust en ontspanning. Ook een fijne sociale kring en mogelijkheden tot ontplooiing worden als belangrijke factoren gezien die invloed hebben op iemands vitaliteit.

Vds training consultants webinar mentale kracht
Vds training consultants vitaliteit stimuleren
Vds training consultants whitepaper mentale kracht

Waarom is vitaliteit belangrijk op de werkvloer?

Vitaliteit op de werkvloer staat in verbinding met de gezondheid, de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van medewerkers. Zij vormen de ruggengraat van het bedrijf en hun duurzame inzetbaarheid zorgt voor stabiliteit binnen de organisatie en goede resultaten. De vitaliteit van medewerkers is dus van onschatbare waarde voor iedere organisatie, onder andere door minder verzuim en hogere productiviteit.

Hoe stimuleer je vitaliteit bij medewerkers?

Bij veel organisaties werken medewerkers inmiddels al langdurig vanuit huis. Dit maakt vitaliteit een nóg belangrijker onderwerp. De grootste bedreiging voor vitaliteit zijn stress en burn-outklachten, die juist nu veel gemotiveerde werknemers treffen. Effectief vitaliteitsmanagement kan een organisatie helpen medewerkers krachtig en energiek te houden én weer te krijgen.

Vitaliteit op de werkvloer stimuleren kan op aan aantal verschillende gebieden. Bij VDS sturen we hierin op het principe van zelfleiderschap. Zelfleiderschap zorgt voor mensen die kiezen, durven en gelukkig zijn. En dat draagt bij aan gelukkige én succesvolle organisaties. Zelfleiderschap wordt pas écht geactiveerd wanneer mensen zichzelf kennen en keuzes maken die voortkomen uit henzelf.

Versterk de vitaliteit van jouw medewerkers met deze programma’s:

Zelf in de regie

Mentale Kracht

Energie management

Heartmath®

Nieuw in Nederland: Dr. Joe Dispenza’s training Change Your Mind… Create New Results®

Dr. Joe Dispenza, pionier in persoonlijke transformatie vanuit het brein, heeft een baanbrekende methode ontwikkeld waarmee je door middel van veranderingen in je brein ook veranderingen in je realiteit kunt creëren.

Zijn programma ‘Change Your Mind… Create New Results©’ is nu ook in Nederland te volgen bij VDS onder begeleiding van certified NeuroChangeSolutions (NCS) trainer Robbert van Ede.

Vds training consultants open inschrijving joe dispenza

Meer informatie of van gedachten wisselen?

Benieuwd wat werkt voor jouw organisatie? Bel gerust even om van gedachten te wisselen. We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital. Plan gemakkelijk een belafspraak met vak expert Huib Broekhuis of neem contact met hem op via 06- 53 78 66 27.