Mobile web 780 x 425 (2)

TRAINING: ZELF IN DE REGIE

 • Volledig live of hybride (combinatie classroom en offline) programma
 • Plug & play
 • 3 bijeenkomsten van een halve dag , 1-op-1 coaching & maximaal 10 deelnemers
 • Bewezen effectief bij meerdere van onze klanten

Wil je dat jouw medewerkers meer in controle zijn van hun eigen leven en vitaliteit? Dat ze hun geluk niet laten afhangen van anderen of van situaties die zich voor kunnen doen? Dat ze veranderingen zien als een motivatie en uitdaging, in plaats van een struikelblok.

In dit persoonlijk leiderschapsprogramma leren ze zichzelf en hun diepste motivaties opnieuw kennen. Ze stellen doelen en maakt keuzes die ze echt willen. Hiermee help je jouw medewerkers om de grip op hun leven en werk te verstevigen en versterk je de energie, motivatie en prestatie binnen jouw organisatie.

Anders omgaan met de omstandigheden

We zijn nooit volledig in de regie zijn als we kijken wat er allemaal om ons heen gebeurt. Er zijn altijd onverwachte of niet-beïnvloedbare omstandigheden die de situatie bepalen. ​De manier waarop iemand omgaat met die omstandigheden ligt echter wél in de eigen invloedsfeer. De kunst is het leven je niet te laten overkomen, maar op tijd de regie (terug) te pakken en zelf te bepalen hoe je reageert op situaties.

Als mensen hun gevoel van regie verliezen, komen mensen de dagen op zich wel door, maar de echte sprankeling en motivatie ontbreekt. En hoe langer dat duurt, hoe groter de kans dat dit uitloopt op bijvoorbeeld burn-out klachten. Kom dus in actie! Om je medewerkers weer geluk te laten ervaren moeten ze zelf het heft in handen leren nemen. In dit programma leren ze zichzelf opnieuw kennen en hun (werk)leven zo in te richten dat het echt bij ze past. Ze krijgen weer het gevoel van regie en dat leidt tot energie!

Dit levert het online programma Zelf in de regie op

 • Hernieuwde zelfkennis; je medewerkers weten wat ze willen en wat ze belangrijk vinden.
 • Grip op wat ze willen en wat daarvoor nodig is.​
 • Gemakkelijker keuzes maken die écht bij ze passen.​
 • Focus op de doelen en resultaten die voor hen belangrijk zijn.​
 • Meer motivatie en energie.​

Thema’s

Onderstaande essentiële onderdelen van zelfregie komen aan bod:​

Motivatie
Inzicht in de waarden en drijfveren die je medewerkers energie geven. Die ze zin geven aan het (werkende) leven en de dingen die ze doen.

Eigenaarschap
Het maken van eigen keuzes in de doelen en ontwikkeling vanuit autonomie en zelfvertrouwen. Hiervoor zijn duidelijke doelen nodig.​

Daadkracht
Het vermogen om geplande acties uit te voeren die helpen. Waarbij ze een beroep doen op de eigen talenten en vanuit succeservaringen handelt. ​

Contacten
Het leren benutten van mensen uit de omgeving om doelen te bereiken. Dit levert altijd nieuwe inzichten, waardering en extra support op.​

Programma

Het verkrijgen van meer zelfregie is een proces; soms van de lange adem. De deelnemers  doorlopen verschillende fasen. We begeleiden ze in dit proces op 4 momenten. Het totale programma duurt ongeveer 2 maanden. Tussen de sessies door werken ze aan individuele opdrachten en hebben ze contact met hun buddy.​

Sessie 1: gezamenlijke kick-off

 • Zelfregie​
 • Waarden, drijfveren en doelen​
 • Coachvraag formuleren​

Individuele coaching

Een-op-een verdiepend gesprek aan de hand van de persoonlijke coachvraag.​

Sessie 2: persoonlijke keuzes en richting

 • Wat wil je en wat niet(meer)?​
 • Persoonlijke belemmeringen​
 • Van A naar B en acties​
 • Zelfregie Canvas​

Sessie 3: zelf in de regie!

 • Reflectie, Resultaten!​
 • Vervolg Zelfregie Canvas​
 • Op eigen kracht verder

Aanpak

Persoonlijk leiderschap is de basis
Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen leven en hoe tevreden je erover bent. Daarom richten we ons in dit traject op de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. Ontwikkeling van persoonlijk leiderschap zorgt er voor dat je weet wie je bent, dat je keuzes maakt op basis van intrinsieke motivatie en dat je leert omgaan met de dagelijkse situaties die voorheen stress opleverden maar waar je nu regie over krijgt. Reken maar dat dit energie oplevert.​

Lees meer over zelfleiderschap

Individuele coaching & peer-to-peer learning
De kracht van individuele coaching is in dit programma gecombineerd met de activerende effecten van een groep gelijkgestemden. Onderlinge herkenning en ieders inspirerende aanpak zorgen in korte tijd voor grote veranderkracht. En het zorgt ook voor de nodige support.

Meer informatie

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie? Neem contact op met Huib Broekhuis om vrijblijvend van gedachten te wisselen. Plan hier gemakkelijk een belafspraak of bel direct naar 0653786627.

Vds huib broekhuis contact mobile

Vds training en coaching huib broekhuis 2021 150x150

Vak expert

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.

Werken in een hybride organisatie

De impact van hybride werken is groot. Het vraagt om het ontwikkelen van een aantal skills die eerder niet (of minder) nodig waren. Succesvol hybride werken begint wat ons betreft allemaal bij zelfleiderschap.

Ontdek meer