Vds training consultants programma hybride leiderschap

hybride leiderschap

Full digital, hybride of offline programma
Plug & play maatwerkprogramma
 3 bijeenkomsten van 3 uur
Kleine groepen van 6 deelnemers
Bewezen effectief bij meerdere van onze klanten

Leidinggeven aan een hybride team

We hebben de voor- en nadelen van thuiswerken ervaren. Nu bewegen we richting een meer permanente hybride organisatievorm waarin de voordelen van beide worden gecombineerd. Leidinggeven op afstand krijgt ook een nieuwe, hybride vorm.

Wat gebruikelijk was met betrekking tot bijvoorbeeld werktijden, locatie en teamsamenwerking is niet meer vanzelfsprekend. De huidige tijd vraagt om een hybride werkomgeving waarin er een goede balans is tussen thuiswerken en naar kantoor gaan. Dat brengt allerlei nieuwe uitdagingen met zich mee met betrekking tot samenwerking, afspraken, werkprocessen, energie en de rol van de leidinggevende. Met het programma Hybride leiderschap worden leidinggevenden, projectleiders en managers begeleid om snel een goed werkend hybride team neer te zetten.

Hybride leiderschap is geen bedreiging maar een kans

De veranderende manier van werken heeft ook gevolgen voor de rol van de leider. Managers, teamleiders en projectleiders gaan de uitdaging aan om teams zo effectief mogelijk te laten werken in een hybride werksituatie. Tijdens dit online leiderschapsprogramma speciaal voor leidinggevenden leren zij hoe ze medewerkers blijven motiveren, inspireren en hoe ze zorgen dat de teams zich verbonden blijven voelen met elkaar en de organisatie terwijl er ook goede resultaten behaald worden.

Hybride werken vraagt namelijk om het ontwikkelen van een aantal skills die eerder niet (of minder) nodig waren. Het begint wat ons betreft allemaal bij zelfleiderschap. Hiermee staat ieder persoon zelf in de regie, wordt de intrinsieke motivatie  en energie aangewakkerd die nodig is voor ontwikkeling en groei. Daar kan de leidinggevende een grote rol in spelen.

Resultaat van het programma Hybride leiderschap

Na dit programma weten de leiders uit jouw organisatie de hoe ze een goed werkend hybride team organiseren. Ze kunnen het eigenaarschap bij alle teamleden te versterken en zijn in controle zonder “in control” te zijn.

Ze kunnen nu;

 • Vertrouwen binnen teams versterken;
 • Outputgericht leiderschap toepassen;
 • Door middel van sociale regie de onderlinge relaties en binding met de organisatie versterken;
 • Innovatie en creativiteit  mobiliseren;
 • De energie in de teams goed  monitoren en verhogen waar nodig.

Download de brochure voor een overzicht van alle informatie

We hebben alle informatie over dit plug&play programma voor je op een rij gezet. Download nu de brochure en ontdek wat het programma Hybride leiderschap voor jouw organisatie kan betekenen.

Specificaties van dit programma

 • 3 groepsbijeenkomsten van 3 uur.
 • Kleine groepen van 6 deelnemers waardoor er veel persoonlijke interactie is en aandacht voor eigen praktijksituaties (case-based).

Thema’s

Belangrijke thema’s en onderwerpen tijdens de training Hybride leiderschap zijn:

 

 • De do’s en dont’s van hybride werken;
 • Teamwork: goed en effectief samenwerken;
 • Verantwoordelijkheid en vertrouwen: wat vraagt dat van jouw leiderschap?;
 • Thuis & op kantoor: hoe vind je de optimale balans?;
 • Zorgen voor een gezonde werkplek;
 • Energiemanagement in je team: monitoring van wellbeing van je teamleden;
 • Eigenaarschap van je teamleden versterkten;
 • Sociaal componerend vermogen: hoe zorg je voor de juiste ontmoetingen;
 • Opstellen van het team charter.

Programma

De exacte invulling van dag tot dag wordt mede bepaald door de behoeften en input van de deelnemers. Case Based Learning noemen we dat, om het leereffect te verhogen en het programma zo relevant mogelijk te maken. Tijdens de eerste sessie inventariseren we gezamenlijk de belangrijkste cases.

De sessies zien er in hoofdlijnen als volgt uit:

Sessie 1: context, cases en introductie hybride leiderschap

– Introductie in het onderwerp hybride werken en leiderschap
– Uitdagingen
– Leervraag definitie en doelen stellen
– Introductie buddy systeem
– Aanpak case based bijeenkomsten

Sessie 2: Verantwoordelijkheid en vertrouwen

– Introductie in het thema
– Gezamenlijke case based sessie.

Sessie 3: Energie en sociale regie

– Introductie in het thema
– Gezamenlijke case based sessie.

Voor wie?

Dit leiderschapsprogramma is voor managers, leidinggevenden en projectleiders die hybride leiderschap als een uitdaging ervaren en hun vaardigheden willen versterken.

Aanpak

Zelfleiderschap is het middel voor het creëren van intrinsieke motivatie, een verantwoordelijkheidsgevoel en energie bij elke medewerker in een team. Energie die nodig is om zaken gedaan te krijgen. Juist in een hybride werksituatie. En reken maar dat die energie aanstekelijk werkt. Daarom leren we leidinggevenden het team effectief te begeleiden in het proces om zelf invulling te geven aan samenwerken op afstand of in een hybride organisatie. Van en met elkaar leren is in dit programma essentieel. Individuele behoeften en praktijkervaringen zijn daarom een onmisbaar element van deze peer-to-peer learning vorm.

Meer lezen over het ontwikkelen van zelfleiderschap? Download dan hier onze whitepaper Zelfleiderschap.

Meer informatie

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie? Neem contact op met Huib Broekhuis om vrijblijvend van gedachten te wisselen. Plan hier gemakkelijk een belafspraak of bel direct naar 0653786627.

Vds huib broekhuis contact

Iedereen is een leider!

Leiderschap is het proces waarbij een individu anderen beïnvloedt om een bepaald doel te bereiken dat iemand niet snel vanuit zichzelf zou doen. Leiderschap is nodig om veranderingen te realiseren. Het kan op ieder niveau in een organisatie en in elke functie toegepast worden en beperkt zich niet tot de functie van leidinggevenden. Iedereen kan een leider zijn, sterker nog: iedereen is een leider! Ontdek meer over onze visie op leiderschap.

Hybride leiderschap is geen bedreiging maar een kans

De huidige tijd vraagt om een hybride werkomgeving waarin er een goede balans is tussen thuiswerken en naar het werk gaan. Een context die het mogelijk maakt om zich aan te passen naar de veranderende behoeften van leidinggevenden, teams en individuele medewerkers. 

Hybride werken vraagt om het ontwikkelen van een aantal skills die eerder niet (of minder) nodig waren. Het begint wat ons betreft allemaal bij zelfleiderschap. Hiermee staat ieder persoon zelf in de regie, wordt de intrinsieke motivatie  en energie aangewakkerddie nodig is voor ontwikkeling en groei.

Vds training en coaching huib broekhuis 2021 150x150

Vak expert

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.

Vds training consultancy training hybride leiderschap

Werken in een hybride organisatie

De impact van hybride werken is groot. Het vraagt om het ontwikkelen van een aantal skills die eerder niet (of minder) nodig waren. Succesvol hybride werken begint wat ons betreft allemaal bij zelfleiderschap.

Ontdek meer 

780x425px mobileweb leidinggevenopafstand leeg 1 1

 

Direct een bel afspraak plannen? Dat kan.

Een geschikt moment om te bellen in gedachte? Via onderstaande button plan je gemakkelijk en snel een bel afspraak in de agenda.