Vds training consultancy talentenprogramma opzetten

Teamontwikkeling

Teamprestaties verbeteren en succesvol samenwerken

Teamleden die goed samenwerken weten elkaar te vinden, maken gebruik van elkaars ervaring en talenten. Aan teamontwikkeling wordt vaak pas gedacht op het moment dat er problemen zijn. Afspraken worden niet nagekomen, doelstellingen niet gehaald en teamleden zijn niet langer happy en productief. Toch is teamontwikkeling iets waar ieder team mee bezig zou moeten zijn, een vast onderdeel van het werk.  Zie het als een middel om samen een doel te bereiken: nog beter samenwerken, effectiever communiceren, team- en organisatiedoelen behalen en ga zo maar door.

Teamontwikkeling begint met inzicht in de teamcultuur, teamdynamiek en in de teamleden. Zodra de voorkeuren, kwaliteiten en valkuilen van ieder teamlid duidelijk zijn kun je deze met het team ook herkennen, waarderen en benutten. Juist de verschillen die hierin naar voren komen zorgen voor een mooie aanvulling op elkaar in plaats van wrijving. Als iedereen in zijn kracht gezet word, kunnen jullie gezamenlijk de doelstellingen formuleren en realiseren.

Vds teamontwikkeling team booster
Vds teamontwikkeling team insights
Vds teamontwikkeling referenties

Teamontwikkeling in een hybride team

Teamontwikkeling speelt ook een grote rol als teams op een hybride manier gaan werken. Dit is een werkstructuur waarin teamleden deels thuiswerken en deels op kantoor of een andere plek. Het hybride team is meestal dus verspreid over verschillende locaties en niet vaak compleet op dezelfde plek. Juist voor deze teams is het belangrijk om te weten wat de teamleden aan elkaar hebben, hoe ze het wij-gevoel bewaken en hun doelen kunnen halen terwijl ze op afstand van elkaar werken.

Team booster

 

Ontdek de succesfactoren van teamwork

Om je team te ontwikkelen en meer uit je team te halen hebben wij de Team Booster gelanceerd. ​Dit programma is voor teams die willen leren, doorbraken willen realiseren en met elkaar het verschil willen maken.

Het programma is gebaseerd op het piramidemodel van Lencioni; de 5 succesfactoren van teamwork. Met de Team Booster gaan jullie als team aan de slag om inzicht te krijgen in de basisvoorwaarden voor de effectiviteit van een team. Met de praktische handvatten uit deze training kunnen jullie gericht werken aan een verbetering van de teamprestaties.

Lees meer over dit programma

Team Insights

 

Teamleden nog beter op elkaar laten aansluiten

Kan de performance, effectiviteit of motivatie binnen jouw team beter? Willen jullie de kwaliteiten van de teamleden nog beter op elkaar aan laten sluiten? Ontdek of jouw teamleden wel in hun kracht staan met behulp van Team Insights.

Tijdens deze training ga je met jouw team aan de slag met de Insights Discovery methode.  Met behulp van een toegankelijke kleurentaal krijgen jullie inzicht in de gedragsvoorkeuren van ieder teamlid. Het geeft inzicht in elkaars kwaliteiten en ontwikkelpunten en geeft opening voor gesprek. Dit online programma geeft een effectieve reset aan elk team om de samenwerking te bevorderen en teamontwikkeling gemakkelijker te maken.​

 Lees meer over dit programma

Feedback Culture Hack

Constructief feedback geven

Zonder feedback geen vooruitgang, en zonder vooruitgang geen verbetering van de prestaties. Dit weet iedereen. Toch? Waarom lukt het dan niet een prestatiegerichte feedback cultuur te creëren? Met het programma Feedback Culture Hack creëer je een cultuur binnen je team waarin mensen elkaar waarderen, aanspreken en constructief feedback geven aan de ander.

Lees meer over dit programma

Referenties

We kunnen je alles vertellen over de teamgerichte maatwerkprogramma’s waar onze klanten tevreden over zijn, maar ze vertellen het je graag zelf!

“We zijn nu een team dat echt wat voor elkaar over heeft, dat elkaar steunt én opvoedt waar nodig”.

- Jan Roos

Lees meer

“We halen nu het maximale uit ons team. Een volgende keer zou ik het weer precies zo aanpakken”

- Serge Vandenhoudt

Lees meer

“Verbeter datgene waar iemand goed in is, in plaats van ‘blijven pushen” op wat niet goed is.”

Edsart Krijger

Lees meer