Zelfleiderschap,
regie op je (werk)leven

Jezelf aanmelden? Dat doe je hier.

Het zijn steeds weer dezelfde patronen waar je tegenaan loopt. Hoe dit precies komt, eigenlijk weet je het niet. Je wil het wel veranderen, maar waar moet je beginnen? Dat dit niet zo simpel is, is wel duidelijk. Maar dat er iets moet veranderen, dat voel je, dat weet je en dat wil je. Want op deze manier ben je niet zo gelukkig als je zou kunnen zijn. Dat is zonde.

Zelfleiderschap draait erom dat je jezelf écht leert begrijpen, en dat je dit vervolgens bewust kunt inzetten om je persoonlijke doelen te bereiken. Of dit nu gaat over een privé-situatie of op het werk dat maakt niet uit. Als we als mens bij onze geboorte een handleiding zouden krijgen – ja, beetje gek idee – dan zou zelfleiderschap volgens ons het eerste hoofdstuk moeten zijn. Waarom? Je bent geboren met een hoofd en 2 voeten en dat betekent dat je zelf bepaalt waar je naartoe gaat. Mens wat zijn we mooi.

Maar dat dat nog niet zo simpel is, dat weten we ook

Want onbewust ontstaan er patronen. Gewoonten waartegen je nooit bewust ‘ja’ hebt gezegd slijten erin. En zo doe je dus ook dingen waar je geen energie van krijgt. Als je leven uit veel van dit soort patronen bestaat, dan kan het voelen alsof je leven voor je geleefd wordt. Dat je niet de invloed hebt die je zou willen hebben. Het kan zijn dat je daar ontevreden van wordt, gefrustreerd, verdrietig of zelfs boos. En als je dat nu voelt en tegelijkertijd dit leest: top. Want er is geen beter moment om hiermee aan de slag te gaan dan vandaag. Want morgen is er weer een dag, en daarna weer…

Het start met bewustzijn

En dat vraagt meer dan even naar jezelf kijken. Tijdens de training gaan we verkennen welke patronen jou in de weg staan. Wanneer ze zijn ontstaan, hoe ze je destijds hebben geholpen en je bepaalt of ze dat nog steeds doen of dat ze in de prullenbak mogen. Wat helpt jou om je doelen te bereiken, en wat niet? Wat drijft jou, waar krijg je een enorme hoeveelheid energie van en hoe kan je dit inzetten in je leven.

Tijdens deze training (her)ontdek je jezelf…

Wat zou je willen, wat is je doel, waar ben je goed in, welk talent (altijd fijn) kan je inzetten om je doelen te bereiken? Op het werk of privé dat maakt niet uit. En een doel, kan ook zijn hoe jij kunt bijdragen aan het doel van iemand anders, omdat jullie hetzelfde geloven, omdat je een link hebt. Werken aan een doel vanuit je drijfveren zorgt ervoor dat je in balans bent. En dat draagt bij aan je (werk)geluk.

 …en leer je praktische vaardigheden

Zodat je je emoties kunt herkennen, beheersen en inzetten. Je doet zelfkennis op en leert doelen te stellen doe je werkelijk motiveren. En als het even niet lukt, als het even tegenvalt of als je terugslag hebt. Dan weet je hoe je jezelf weer ‘op de rails’ kunt zetten.

 Kortom, deze training is voor jou

Als je verantwoordelijkheid wil én durft te nemen over jouw gedrag en de hobbels in je pad. Als je eraan toe bent om zelf de regie over je leven te pakken. Als je energie wil halen uit de dingen die je doet, als je wil leven vanuit passie en balans.

 

Het programma van de training

Op dag 1 ontmoeten we elkaar live. Op de prachtige locatie van de Hoorneboeg in Hilversum. De vogeltjes fluiten en je loopt door het prachtige bomenpark naar de trainingslocatie. Het wordt een fijne dag.

De training draait om 3 belangrijke hoofdvragen: wie ben ik, wat wil ik en hoe ik krijg ik dit voor elkaar? Zoals je begrijpt draait het dus om jou. Als voorbereiding op de training krijg je een uitnodiging voor 2 online assessments. Deze geven je inzicht in je waarden en je drijfveren. Ze vormen een fijne start voor het gesprek met jezelf en de groep. Na de live-dag volgen 2 online bijeenkomsten.

In de brochure hebben we het programma uitgebreid omschreven, je vraag deze hier aan en ontvangt hem direct in je mailbox.

Schrijf je in en doe mee in 2024
De eerstvolgende sessie wordt gepland op basis van het aantal inschrijvingen. Schrijf je hieronder alvast in. 

 

Wat deze training jou oplevert?

Na ongeveer 5 weken weet jij wat je wil, je weet waar je gelukkig van wordt, je hebt een doel voor ogen. En je weet wat je hebt te doen om daar te komen.

Jij pakt de regie over jouw leven want.. je hebt een hoofd en 2 voeten.

 • Doelen die je werkelijk motiveren.
 • Niet je baan of relatie opzeggen (want meestal loop je dan later weer tegen dezelfde problemen aan), maar je leven zo vormgeven dat het voor jouw wél klopt.
 • Het gevoel van eigenaarschap en de opwinding om je leven naar jouw wens te leven.
 • Kennis om jezelf ‘op de rails’ te houden als het even tegenzit of niet lukt.
 • Zelfleiderschap als methode om het leven te kunnen leven dat jij wil.

Deze mensen doen mee aan de training, en dit is waarom:

 • Leidinggevenden
  Om leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. Omdat ze beter willen kunnen omgaan met stress zodat ze nóg meer van waarde zijn voor de organisatie en het team.
 • Informeel leidinggevenden
  Die beter willen kunnen presteren, leiderschapskwaliteiten willen ontwikkelen. En nog meer van waarde willen zijn voor de organisatie en ook binnen het team.
 • Professionals die vooral met hun hoofd werken (kenniswerkers)
  Klaar voor een volgende stap in hun carrière of voor baanzekerheid. Ook zij gaan beter presteren, en zijn op die manier meer van waarde voor organisatie en team. 
 • ZZP-ers
  die vanuit meer rust en zekerheid hun werk willen doen, zodat ze nog meer van waarde kunnen zijn voor opdrachtgevers.
Vds training zelfleiderschap

Brochure voor jou

Lees meer over de training, het programma en de stap-subsidie.

Reserveer je plek

Meld je aan, dan reserveren we een stoel speciaal voor jou. Aanmelden is eenvoudig via het aanmeldformulier.

Brochure voor jou

Lees meer over de training, het programma en de stap-subsidie.

Reserveer je plek

Meld je aan, dan reserveren we een stoel speciaal voor jou. Aanmelden is eenvoudig via het aanmeldformulier.