TEAM BOOSTER | VDS

TEAMPRESTATIES VERBETEREN MET de TEAM BOOSTER

Full digital of offline programma Plug & play Team scan, 2 sessies van 4 uur totaal, team challenge & outtake Gebaseerd op de theorie van Lencioni Bewezen effectief bij meerdere van onze klanten

We beseffen steeds meer dat teams de sleutel zijn tot succes van een organisatie. Zeker in een tijd als deze, waarin teams snel moeten omschakelen en zich moeten aanpassen aan de huidige omstandigheden. Waarin teamleden wisselen vanuit huis, kantoor of hybride werken. De Team Booster is de oplossing om teamprestaties te verbeteren!

Team uitdagingen

Teams die onvoldoende op elkaar zijn ingespeeld en geen gemeenschappelijk doel hebben lopen achter de feiten aan. Door onzekerheid ligt stagnatie in het behalen van de doelen op de loer. Juist op momenten dat creatief denken en handelen nodig is, verzwakt het team en is er geen beweging meer in te krijgen. Teamleden voelen zich minder verbonden, doen hun eigen ding en werken risicomijdend in plaats van kansen-creërend.

De Team Booster is bedoeld voor teams die meer uit zichzelf willen halen. ​Die willen leren, doorbraken willen realiseren en met elkaar het verschil willen maken.

Resultaten van de Team Booster

 • Inzicht in en begrip van de kritische succesfactoren en knelpunten van het team ​
 • Gedeeld collectief verlangen om beter te presteren​
 • Versnelling in de realisatie van de ambitie van het team​
 • Door onderling vertrouwen meer openheid en ruimte om van elkaar te leren​
 • Een gevoel van saamhorigheid: we gaan ervoor en doen het samen!​
 • Meer eigenaarschap naar zichzelf en het team door verantwoordelijkheid laag en duidelijk te beleggen​
 • Verbeteren van vaardigheden leidt tot meer efficiëntie, effectiviteit en plezier in de onderlinge samenwerking en communicatie.
 • Groei in wendbaarheid en aanpassingsvermogen door optimale benutting van de aanwezige talenten, ijzersterk teamgevoel en duidelijke focus en verantwoordelijkheden.
 • Verbeterde teamprestaties!

Download de brochure

We hebben alle informatie over de Team Booster voor je op een rij gezet. Download nu de brochure en ontdek wat de Team Booster voor jouw organisatie kan betekenen.

 • Hidden
 • Hidden

De kracht van de Team Booster

Data driven

Data vormen het startpunt van de teamontwikkeling en geven antwoord op de vraag: “Wat is hier echt nodig?”.

Laagdrempeling maatwerk

De Team Booster is eenvoudig en snel in tezetten zonder gedoe, en toch op maat gemaakt voor jouw team.

Praktisch, kort en relevant

De Team Booster biedt hands-on team interventies. Kort, to-the-point en relevant, zodat iedere interventie direct impact heeft.

On-the-job

De Team Booster vindt plaats in het bestaande team, zodat het volledig inspeelt op de werkelijke situatie in het team.

Teamprestaties verbeteren in vijf stappen

Stap 1: Team scan (10 min per teamlid)

Digitale teamscan die inzicht geeft in hoe het team scoort op de vijf succesfactoren van teamwork van Lencioni.

Stap 2: Intake met de leidinggevende (60 min)

Online gesprek met de teamcoach over de aanleiding en vraag voor het team, de uitkomst van de scan en de aanpak van de interventie. ​

Stap 3: Startversneller (3 uur)

In de Startversneller gaat de teamcoach, op basis van de Teamscan en de intake met de leidinggevende, in gesprek met het team. ​
Het doel is draagvlak creëren, het onderlinge vertrouwen versterken en het (eerste) ontwikkelthema bepalen. Dit thema is gebaseerd op de één van de vijf succesfactoren van Lencioni (volgende pagina). De Startversneller bestaat uit:​

 • een sessie van 3 uur,​
 • leeropdrachten ter voorbereiding, verwerking en reflectie. 

Stap 4: Advies op maat (60 min)

Online gesprek met de teamcoach over de uitkomst van de startversneller. Wat zijn absolute succesfactoren waar het team aan vast kan houden? En wat zijn obstakels gebleken? 

Naar wens kan er een 1-meting van de Teamscan ingezet worden.

Een vooruitblik volgt: hoe verder en welke teamversnellers zijn nodig voor het volgende niveau?

Stap 5: Teamversnellers

Aan de slag met het vervolg. In één of meerdere teamversnellers werkt het team aan het verbeteren van teamresultaten. Dit doet een team naar behoefte, waardoor er echt sprake is van maatwerk.

Praktijkchallenge

Onder leiding van de leidinggevende werkt het team aan hun uitdaging. Experimenteren, reflecteren en het maken van concrete gedragsafspraken. Korte oefeningen zorgen voor integratie van gedragsveranderingen in de dagelijkse praktijk. Alleen door focus en ritme is de kans op duurzame verandering groot.

Lencioni als basis voor Team Booster

Het programma is gebouwd rond het piramidemodel van de vijf succesfactoren van teamwork van Patrick Lencioni. Dit model geeft inzicht in de basisvoorwaarden voor effectiviteit van een team. ​Het biedt praktische handvatten om gericht te werken aan een verbetering van de teamprestaties. Lencioni onderscheidt hierin vijf lagen, die onderling interacteren en elkaar versterken ​(of verzwakken).​ Onze collega Margot legt je in dit blog over Lencioni graag uit wat het model precies inhoudt.

De Team Booster werkt goed samen met ons programma Leidinggeven aan high performance teams. Dit programma is ook gebouwd ronde de piramide van Lencioni en is speciaal ontwikkeld voor leidinggevende die zelf ook hun team willen leren faciliteren en ontwikkelen.

Piramidemodel Patrick Lencioni | VDS

Meer informatie

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie? Neem contact op met Huib Broekhuis om vrijblijvend van gedachten te wisselen. Plan hier gemakkelijk een belafspraak of bel direct naar 0653786627.
Vds huib broekhuis contact

9,2

Deelnemers beoordelen deze training gemiddeld met een 9,2

Vds training en coaching huib broekhuis 2021 150x150

Vak expert

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.

Werken in een hybride organisatie

De impact van hybride werken is groot. Het vraagt om het ontwikkelen van een aantal skills die eerder niet (of minder) nodig waren. Succesvol hybride werken begint wat ons betreft allemaal bij zelfleiderschap.

Ontdek meer