Nieuws –

De succesfactoren van Let’s work

Met vijf succesvolle Let’s work deelnemers die een nieuwe uitdaging hebben gevonden, hebben we aangetoond dat wij met onze mensen en netwerk in staat zijn om werkzoekenden te kunnen begeleiden naar een nieuwe uitdaging. Ook deelnemer Ton Spruijt heeft tijdens zijn deelname van Let’s work een tijdelijke baan gevonden.

Wanneer Ton zich begin dit jaar aanmeldt voor Let’s work, heeft hij al een afstand van de arbeidsmarkt van twee jaar. Na vele sollicitaties en gesprekken – zonder succes – lijkt zijn situatie enigszins uitzichtloos te worden. Met het gevolg dat zijn zelfvertrouwen tot een dieptepunt is gedaald, hetgeen zijn motivatie om op zoek te gaan naar een passende baan sterk negatief heeft beïnvloed.

Zijn deelname aan Let’s work leverde uiteindelijk wel de langgezochte baan op. Het is dan wel een tijdelijke functie, maar het heeft hem wel het gevoel gegeven weer deel te maken van de maatschappij. Hoe heeft ons jubileumproject Let’s work bijgedragen aan dit succes en waarom zou Let’s work ook voor andere werklozen iets kunnen betekenen? Wij vroegen het aan Ton zelf. VDS.logo_Let.sWork.01 160x100

Gericht op het individu

Ton: “Wat mij direct opviel en persoonlijk ook aansprak, was dat Let’s work geen liefdadigheidsproject is. Het heeft écht als doel om mensen die zonder werk zitten verder te helpen. En om mensen in staat te stellen het beste uit zichzelf te halen. Het gehele traject is gericht op het individu. Vooral tijdens het coaching traject met mijn coach, Mirjam Pezaro, zijn we heel gericht op zoek gegaan naar mijn talenten en waar mijn kracht ligt, zodat ik mijn potentieel volledig kan benutten. Josee Dekker die bij VDS de selectie deed, heeft heel zorgvuldig een coach bij mij geselecteerd. Dat heeft ze ontzettend goed gedaan: ik had direct een enorme klik met Mirjam.

Het opent je ogen

Het persoonlijk coaching traject was voor mij echt een eye-opener. Ik besefte plots dat ik al die tijd een aantal dingen deed waar ik nooit echt bij heb stilgestaan. Zo bleek dat ik soms te ‘eager’ was om mezelf te laten zien. Dan nam ik bijvoorbeeld het gesprek over, waardoor ik tijdens het gesprek continu aan het woord was. Ook liet Mirjam mij inzien dat ik niet altijd direct het achterste van mijn tong hoeft te laten zien. De intensieve en goede gesprekken met Mirjam hebben echt mijn ogen geopend en was ik steeds beter in staat om dichtbij mezelf te blijven en de rust te bewaren tijdens het sollicitatiegesprek van mijn huidige baan.

In hetzelfde schuitje

Ik heb het gehele traject ervaren als een proces van bewustwording. Mijn motivatie en zelfvertrouwen was na twee jaar volledig verdwenen. Ik voelde me echt gekwetst door de maatschappij. Niemand in mijn omgeving kon mij nog echt helpen. Toen ik geselecteerd werd voor Let’s work, was dit voor mij echt weer een mijlpaal. Het gaf mij weer wat zelfvertrouwen terug. Ook kom je via Let’s work in aanmerking met verschillende mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Je bent dus niet de enige en dat geeft een fijn gevoel.

Het traject heeft mij echt weer het zelfvertrouwen terug gegeven en me geleerd dat je je niet beter moet doen dan jezelf bent. Mensen geloven je ook als je bij jezelf blijft, want juist dan sta je in je eigen kracht!”

vds-logo-insearchofmeaning

Let’s work is één van de projecten in het kader van ons 25-jaar jubileum ‘In Search of Meaning’

3 november 2014
Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met: