Vds training consultants blog terug naar kantoor de uitdaging die hybride werken heet

BLOG – Huib Broekhuis

Terug naar kantoor – de uitdaging die hybride werken heet

Door de coronapandemie was 2020 het jaar van thuiswerken. De verwachting is dat veel werknemers na afloop van de pandemie wel weer terugkomen naar kantoor, maar niet voor de volledige werkweek. Een paar dagen per week thuiswerken bevalt veel werknemers goed. Dat betekent dat teams zowel offline als online moeten gaan samenwerken. Hybride werken wordt de norm. Maar hoe ga je die uitdaging aan?

Hoe stuur je een hybride team aan dat gedeeltelijk thuis werkt en gedeeltelijk op kantoor? Hoe bewaak je de sfeer, de productiviteit en houd je iedereen aan boord?

Duidelijke afspraken maken

Om hybride werken in goede banen te leiden, is het belangrijk om onderling duidelijke afspraken te maken. Werknemers die naar kantoor komen hebben waarschijnlijk meer behoefte aan structuur, terwijl de thuiswerker meer flexibiliteit wil. Daarom is het belangrijk om goed af te spreken wanneer iedereen bereikbaar is, wie welk overleg bijwoont en wie waarvoor verantwoordelijk is.

Begin de week met een prioriteitenlijstje

Als je als team veel online samenwerkt en niet altijd tegelijkertijd op kantoor bent, is het lastig om zicht te houden op wie waarmee bezig is. Plan daarom op de maandagochtend een meeting in om door te spreken wie de komende week wat doet. Waar liggen de prioriteiten en wie houdt zich daarmee bezig? Zo blijven werknemers ook betrokken bij elkaars taken en kunnen ze makkelijk bijspringen indien dat nodig is.

Bied de juiste ondersteuning

Het is lastiger om in de gaten te houden of het allemaal wel goed gaat met werknemers als ze veel thuis werken. Kunnen ze de workload nog aan? Hoe gaat het thuis? Zitten ze wel lekker in hun vel? Zorg er daarom voor dat je regelmatig een een-op-een videogesprek inplant, zoals je ook op kantoor af en toe een praatje met werknemers maakt. Daarin bespreek hoe het thuiswerken gaat en hoe ze de werkdruk ervaren. Maar ook hoe het thuis gaat en of het met de werk-privébalans nog wel goed zit.

Vergeet de vrijdagmiddagborrel niet

Als werknemers veel thuiswerken ontstaat er na verloop van tijd afstand tot de werkgever en collega’s. Daarom is het belangrijk om het gevoel van verbinding te versterken door leuke interactiemomenten erin te houden, zoals de vrijdagmiddagborrel. Dat kan door iedereen op een vrijdag naar kantoor te laten komen, maar werknemers kunnen natuurlijk ook prima online aanhaken.

Blijf virtueel in verbinding met je team zolang ze thuis werken én zodra ze hybride werken met ons programma Leidinggeven op afstand. Wil je jouw teamleden nieuwe handvatten bieden om thuiswerken leuk en productief te houden? Ontdek ons programma Samenwerken op afstand.

10 mei 2021
Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Vak expert

Huib Broekhuis 

Benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw organisatie? Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie?
Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Vak expert

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.

Vds training consultancy maatwerkprogramma leidinggeven op afstand

Grip, focus en voortgang behouden. Hoe doe je dat nu je op afstand samenwerkt met je team?