TRAINEESHIP VAN DE TOEKOMST

Hoe ontwerp je een traineeship 3.0

Inspelen op de wensen en behoeften van huidige young professionals
 Do’s & don’ts van een goed traineeship ontwerp
 Hoe creëer je een goede follow up

Wat kan je verwachten van het webinar?

Tijdens ons webinar leer je hoe je een goed traineeship ontwerpt. Uiteraard komen de do’s en don’ts uitgebreid aan de orde. Rowan van ’t Hoogt vertelt je alles over de stappen die je zet  tijdens het ontwerpen van een traineeship, hoe je zorgt dat het huidige traineeship toekomstbestendig is en hoe een goede follow up van een traineeship eruit ziet. 

Als Talentmanager weet je dat traineeships een mooie manier zijn om talenten binnen te halen. Deze jonge talenten krijgen de kans om kennis te maken met verschillende afdelingen en zich te ontwikkelen tot professionals. Op die manier stroomt er sneller talent door naar de sleutelposities in de organisatie.

Daarnaast breng je met het traineeship ook de organisatie in beweging. Je biedt de organisatie de mogelijkheid om van binnenuit te vernieuwen en zich open te stellen voor nieuwe manieren om te werken, nieuw talent aan te trekken en zodoende enorm aantrekkelijk te zijn voor nieuwe talenten op de arbeidsmarkt.

Maar het opzetten van een talentprogramma is best lastig!

De instromende jonge professionals vinden andere dingen belangrijk dan generaties hiervoor en worden op andere wijzen gestimuleerd. En in de L&D markt zijn termen als ROI, breinleren, gamification en community building niet meer weg te denken. Om het geheel nog wat spannender te maken, heb je ook nog te maken met de huidige omstandigheden waarin we allemaal op afstand werken. Het programma moet dus kwalitatief goed in elkaar zitten. Maar ook aansluiten op de trainees én de toekomstige functies die ze gaan vervullen en voldoen aan de wensen van de organisatie. Kortom: je hebt als Talentmanager een flinke uitdaging te pakken!

Door wie? 

Het webinar wordt gegeven door Rowan van ’t Hoogt, is organisatiepsycholoog en creatief directeur bij VDS. Ze realiseert gedragsverandering bij uiteenlopende organisaties en is vanuit VDS verantwoordelijk voor onder andere het traineeship bij ProRail en de ontwikkeling van young professionals bij PWC.

Vds training consultancy webinar businesscase van een traineeship aanmelden