Vds training consultancy talentenprogramma opzetten

Een traineeship ontwikkelen

Het opzetten van een succesvol traineeship is uitdagend! Op deze pagina vind je allerlei info & tools om dat proces een stuk eenvoudiger én leuker te maken. 

Doe er je voordeel mee!  

Vds talentprogramma inspiratie
Vds talentprogramma best practices
Vds talentprogramma blue print

Traineeship van de toekomst

Met het ontwerpen en opzetten van een traineeship dat perfect aansluit op jouw organisatie, heb je als talentmanager een flinke uitdaging te pakken. Het samenbrengen van de behoeftes van de jonge professionals en die van de organisatie kan vaak beter.

Wij hebben daarom de 10 building blocks for talent programs ontworpen. Deze vormen tezamen de ultieme leidraad voor het ontwikkelen van een succesvol traineeship.

De building blocks komen voort uit onderzoek naar breinleren, succesvolle traineeships en onze jarenlange ervaring met het ontwerpen en faciliteren van een traineeship van de toekomst.

Ze zorgen ervoor dat je alle belangrijke onderdelen van een traineeship meeneemt in het ontwerp. Zo ontstaat voor de organisatie een solide oplossing voor het vinden, ontwikkelen en binden van talent dat het verschil maakt. En niet geheel onbelangrijk: een fantastisch leerzame en effectieve start van de loopbaan van jullie nieuwe talenten!

Vds webinar traineeship van de toekomst

De eerste stap voor het ontwerpen van jouw traineeship: een pre-design sessie

Ben jij op zoek naar een blue print voor een succesvol traineeship binnen jouw organisatie? Ga met ons aan de slag om tijdens een interactieve pre-design sessie te kijken waar de kansen liggen voor het traineeship of talentenprogramma van jouw organisatie.

Voordelen van een traineeship voor jou als werkgever

Als talentmanager weet je dat traineeships een mooie manier zijn om talenten binnen te halen. Deze jonge talenten krijgen de kans om kennis te maken met verschillende afdelingen en zich te ontwikkelen tot professionals. Op die manier stroomt er sneller talent door naar de sleutelposities in de organisatie.

Daarnaast breng je met het traineeship ook de organisatie in beweging. Je biedt de organisatie de mogelijkheid om van binnenuit te vernieuwen en zich open te stellen voor nieuwe manieren om te werken, nieuw talent aan te trekken en zodoende enorm aantrekkelijk te zijn voor nieuwe talenten op de arbeidsmarkt.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Kom in contact met Huib Broekhuis.

Best practices

We kunnen je alles vertellen over traineeships en talentprogramma´s waar onze klanten tevreden over zijn, maar ze vertellen het je graag zelf!

Ontdek hoe NIBC de focus heeft op talentontwikkeling binnen de organisatie en hoe Talent Program Manager Ellen Noordhof dit ervaart.

Lees meer

Ontdek hoe het traineeship van ProRail zich onderscheidt van traineeships bij andere organisaties door de ogen van traineemanager Hannah Bajjou.

Lees meer

Inspiratie

Lees alles over de gouden tips voor het opzetten van een talentprogramma, bekijk webinars over de do´s en don´ts van een traineeship ontwerp en de businesscae van je traineeship.

Vds talentprogramma whitepaper traineeship ontwikkelen
Vds talentprogramma webinar
Vds talentprogramma webinar businesscase traineeship

Een traineeship, in wat voor vorm dan ook, kan van grote meerwaarde zijn voor een organisatie. Cruciaal is het vervolgtraject.

Misverstand #1

Traineeships zijn het enige middel om jong talent aan te trekken

Veel organisaties denken dat je trainees moet fêteren tijdens een traineeship: anders blijven ze niet. Maar is dat wel zo?

Misverstand #2

Digitaal, slim en leuk leren is cruciaal voor de nieuwe generatie medewerkers

Een traineeship moet én kan alles in zich hebben om voor het einde een duidelijk (positief) rendement op te leveren voor alle belanghebbenden. Van morele verplichting naar verlangen.

Misverstand #3

Ik moet de trainees behouden, anders is mijn trianeeship niet rendabel

Als je wilt weten of het traineeship van jouw organisatie nog bestaansrecht heeft, helpt het om een antwoord te formuleren op deze 3 essentiële vragen.

3 essentiële vragen voor elke organisatie die een eigentijds traineeship wil

Elke organisatie wordt in toenemende mate uitgedaagd het maximale potentieel uit de (diversiteit van) mensen te halen, waarbij informele netwerken belangrijker worden dan hiërarchische structuren. 

3 redenen waarom een traineeship een strategisch instrument is voor bedrijven

Trainees willen zo snel mogelijk, zo veel mogelijk meters maken. Maar wat trainees willen staat niet altijd gelijk aan wat ze nodig hebben…

Wat een trainee nodig heeft is niet altijd hetzelfde als wat hij wil!