Technologie die helpt

Evident dat technologie een cruciale factor is om virtueel samen te kunnen werken. Technologie dient ondersteunend te zijn en te helpen en kan al snel een irritatie-factor worden als het niet goed geregeld is.

Voor het snel en relatief goedkoop opzetten van goeie online meetings ga je naar Zoom. Dit vraagt wel dat iedereen een Zoom client installeert (kleine app) op zijn telefoon, tablet of computer. Bij MKB bedrijven is dat security-technisch meestal niet zo’n probleem. Medewerkers van grotere bedrijven met een IT-afdeling blokkeren vaak dat dergelijke apps worden geinstalleerd. Dat is wellilcht op de thuiscomputer niet zo’n probleem want dan kun je het gewoon zelf installeren.

Goeie alternatieven voor Zoom zijn Google Hangouts, GoToMeeting en eventueel WebEx

Verder is het vanzelfsprekend voor iedereen die aan de meetings mee doet essentieel om een goede Internetverbinding te hebben. Echter, zeker nu er in de komende weken gigantische hoeveelheden bandbreedte zullen worden opgesnoept zowel binnen als buiten organisaties is het maar de vraag in welke mate technologie gaat helpen. Mocht het dus tijdelijk niet lukken, laat de irritatie daarover niet teveel oplopen en accepteer nu dat het misschien niet 100% is zoals je dat had verwacht.

Zorg verder thuis voor een goede headset en camera mocht die niet ingebouwd zijn in je laptop of computer. 

 

Wat leuk dat je interesse hebt in VDS!

---

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws, inspiratie en onderzoeken?

---

Laat dan even je gegevens achter.

Fijn dat je je hebt ingeschreven!