Web header mobiel 780x425px teaminsights1

Teamontwikkeling op basis van Insights Discovery

 Live programma in het bestaande team
Plug & play
Intake, teamscan & 2 bijeenkomsten van 3 uur of een hele dag
Persoonlijk Insights Discovery profiel van elk teamlid
Aan de hand van de theorie van Insights Discovery
Bewezen effectief bij meerdere van onze klanten

Teams zijn zo sterk als hun zwakste schakel. Dus als iedereen doet wat hij of zij het best kan, dan is die keten ijzersterk. Kan de performance, effectiviteit of motivatie binnen de teams van jouw organisatie beter? Bepaal dan of iedereen met z’n kwaliteiten wordt ingezet met behulp van Insights Discovery. Dit online programma geeft een effectieve reset aan elk team om de samenwerking te bevorderen.​

Een team dat elkaar weet te vinden

Een bekend fenomeen. Elk teamlid voert zijn of haar taak individueel prima uit, maar toch wordt er als team gevoelsmatig niet het maximale uitgehaald. Waar wringt het? Zit dit team vast in een belemmerend patroon? Of zijn ze volop bezig in de opstart fase? Dit is een effectieve (en leuke!) manier om snel tot goede team prestaties te komen.

De Insights Teamsessie is een geweldige manier om elkaar echt goed te leren kennen en op een andere manier met elkaar in gesprek te gaan. Het wordt duidelijk wat ieders natuurlijke rol en bijdrage in het team is. Met deze kennis kan iedereen in zijn of haar kracht worden ingezet. Het resultaat? Een team dat elkaar kent, elkaar weet te vinden, beter communiceert en met meer motivatie aan het werk is. En dat zie je terug in de teamprestaties!​

Dit levert het programma Team Insights op:

Na dit programma hebben de teamleden inzicht in het eigen profiel, het profiel van collega’s en het teamprofiel.​ Hierdoor ontstaat meer begrip in de samenwerking en communicatie met elkaar.​ Dat resulteert in een groter onderling vertrouwen en verbinding.​

De teamleden:

  • Durven zichzelf meer te laten zien en het voortouw te nemen;
  • Hebben concrete handvatten en inzichten voor de verdere ontwikkeling van het team;
  • Begrijpen elkaar beter aan de hand van hun Insights Discovery profiel en voorkeuren;​
  • Werken meer vanuit hun eigen kracht;​
  • Ervaren meer plezier en succes in het werk.

Specificaties van dit programma

  • Individuele afname Insights Discovery profielen (via online omgeving)
  • 1 online intake met leidinggevende van 30 minuten
  • 2 live bijeenkomsten van 3 uur of een hele dag
  • Voor het hele team

Programma

 

Insights vragenlijst

Teamleden krijgen een e-mail met daarin een link om de Insights vragenlijst in te vullen. Hier wordt een persoonlijk Insights profiel van gemaakt en online toegestuurd.​

Online intake

​De Insights trainer heeft vooraf een online (of telefonische) intake met de leidinggevende van het team. Dit om inzicht te krijgen in de aanleiding van deze training en de doelen en verwachtingen door te spreken.

Sessie/dagdeel 1: Introductie Insights Discovery

De trainer bespreekt de persoonlijke profielen aan de hand van de theorie van Insights Discovery. Het teamprofiel laat zien waar iedereen zich op het ‘wiel’ bevindt. Ook online kunnen we deze sessie heel interactief maken!

Sessie/dagdeel 2: samen verdiepen

Het team komt samen om met elkaar te verdiepen op een specifiek thema. Het resultaat is een open gesprek en concrete afspraken voor verbetering van de samenwerking. vogelijke thema’s: feedback, rolverdeling, vergaderen (op afstand) of communiceren.

Insights Discovery methode

Insights Discovery is de methode die met behulp van een toegankelijke kleurentaal inzicht geeft in de gedragsvoorkeur van je individuele teamleden. De basis voor dit programma is het persoonlijke Insights Discovery profiel van elk teamlid. Het geeft inzicht in elkaars kwaliteiten en ontwikkelpunten en geeft opening voor gesprek.

Insights discovery model

 

 

 

 

 

 

 

 

 Verdieping vindt vervolgens plaats op de thema’s waar verbetering gewenst is, zoals communicatie, samenwerking of performance. Het Insights Teamwiel geeft aan hoe de kwaliteiten en talenten van iedereen verdeeld zijn. Het zegt iets over de diversiteit van het team en welke profielen meer of minder aanwezig zijn. Een heel nuttig inzicht als het team zoekende is naar hoe ieders kwaliteiten optimaal in te zetten.

Meer informatie

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw team of organisatie? Of wil je een maatwerk aanpak hiervoor bespreken? Neem contact op met Huib Broekhuis om vrijblijvend van gedachten te wisselen. Plan hier gemakkelijk een belafspraak of bel direct naar 0653786627.

Vds huib broekhuis contact

Vds training en coaching huib broekhuis 2021 150x150

Vak expert

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.

QUICK TEAM SCAN DISCOVERY INSIGHTS | VDS

IS JOUW TEAM EEN DENKTANK? OF TOCH EEN JAZZ BAND? Doe de scan.