Vds training consultants blog vitaliteit prioriteit

BLOG – Huib Broekhuis

Maak van jouw vitaliteit een prioriteit!

Het mentale welbevinden op de werkvloer is tot vandaag de dag nog een ondergeschoven kindje. Zonde, want vitale medewerkers zijn nodig voor goede resultaten. Als we het hebben over de vitaliteit van medewerkers, wordt dit vaak geassocieerd met het fysieke welzijn. Dit is voornamelijk te beïnvloeden door de leefstijl; gezond eten en bewegen. Toch is er nóg een belangrijke factor: het mentale welzijn. Het mentale en fysieke welzijn zijn onlosmakend aan elkaar verbonden en zijn te beïnvloeden door medewerkers te stimuleren hier zelf de regie over te nemen.

Je kunt aan verschillende knoppen draaien om invloed uit te oefenen op je eigen vitaliteit. Door zelf de regie te nemen kan je invloed uitoefenen op je eigen welzijn en werkgeluk.

Onderstaande factoren hebben hier invloed op:

  1. Het zelfbewustzijn
  2. Het fysieke welzijn
  3. Het mentale welzijn
  4. Het sociale welzijn
  5. Het filosofische welzijn

Mentale en filosofisch welzijn

Om zelf de regie over je eigen vitaliteit en werkgeluk te kunnen nemen, is het belangrijk om er eerst achter te komen wat jou motiveert en wat je graag wilt bereiken. Een doel voor ogen hebben maakt het realistisch om gedragsverandering in te zetten. Om jouw grote doel te bereiken, zal je kleine doelen moeten formulieren die realistisch en makkelijk haalbaar zijn. Door succes momenten te ervaren, wordt je steeds verder gebracht naar je hoger gelegen doel.

Belemmerende gewoontes doorbreken

Zonder dat je het zelf door hebt, heb je vanaf baby af aan jezelf verschillende patronen en gewoontes aangeleerd. Alles wat je van huis uit meekrijgt heeft invloed op jouw gedrag en manier van kijken naar de wereld. Gewoontes die jou in het verleden altijd hebben geholpen om voor elkaar te krijgen wat gedaan moest worden, noemen we stimulerende overtuigingen.

Deze overtuigingen kunnen op gegeven moment niet meer de output leveren die je gewend bent, waardoor ze averechts gaan werken. De stimulerende overtuigingen zijn in dit geval belemmerde overtuigingen geworden. Door je bewust te worden van je terugkerende patronen, kan je ervoor kiezen om het gedrag te veranderen. Je kan jezelf gedrag aanleren wat stimulerend is en je dus vooruit helpt.

Maak van jouw mentale vitaliteit een prioriteit

Herken je dit en wil je jouw belemmerende gewoontes doorbreken? Weer regie hebben over je eigen welzijn en werkgeluk? Kies voor inspirerende verandering van binnenuit! Met dr. Joe Dispenza’s training Change Your Mind… Create New Results® kun je dit voor elkaar krijgen! Leer patronen te doorbreken en nieuw gedrag, acties en gevoelens eigen te maken die passen bij de persoon die je echt wilt zijn. Dit helpt je om eindelijk jouw belangrijkste doelen te realiseren

13 september 2021
Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Vak expert

Huib Broekhuis 

Benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw organisatie? Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie?
Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.

Sidebanner Joe Dispenza

Doorbreek disfunctionele patronen en creëer échte resultaten! Nieuw in Nederland: Dr. Joe Dispenza's training ‘Change Your Mind... Create New Results®’.

Sw3 stap budget

Ontdek of jij in aanmerking komt voor de overheidssubsidie op leren en ontwikkelen en met welke programma's je aan de slag kunt.