Vds training consultants joe dispenza training in nederland

BLOG – Robbert van Ede

Nieuw doen vraagt om nieuw denken: Change Your Mind… Create New Results®

Nu in Nederland beschikbaar als training!

Denk jij dat je gedachten iets te maken hebben met je lotsbestemming? Met hoe jij je voelt, de kwaliteit van je relaties, je resultaten in het bedrijfsleven en eigenlijk alles dat belangrijk voor jou is in je leven?

Dat is waarom ik een op neurowetenschap gebaseerd programma voor persoonlijke verandering en transformatie faciliteer, wat ik vertaald heb in praktische modellen en tools om te zorgen voor duurzame verandering in jouw professionele en persoonlijke leven. Door simpel gezegd jouw denkwijze, hoe jij je gedraagt en hoe jij je voelt te veranderen.

Je eigen handleiding leren begrijpen

We leven in spannende tijden. Neem als voorbeeld al die baanbrekende uitvindingen die er zijn en vooral die er nog moeten komen, zoals vliegende auto’s. Om al die ongelofelijke machines te creëren, hebben we zeer geavanceerde technologie nodig. Weet je wat de basis is van al die technologie die we hebben gecreëerd? Onze hersenen, onze eigen creatiekracht.

Wat zou er gebeuren als de vliegende auto’s eenmaal arriveren en de enige beschikbare handleiding in het Japans is? Voor iedereen die geen Japans begrijpt een behoorlijke uitdaging, toch? Best bijzonder, want er is gebleken dat de meeste mensen niet eens hun eigen handleiding begrijpen. Hoe ze naar behoren hun eigen brein kunnen laten werken. Hoe ze bewust hun eigen gedachten, acties en emoties kiezen wat kan resulteren in meer mentale kracht, emotionele veerkracht en gewenste, tastbare resultaten.

De meest krachtige technologie ben je zelf

We hebben de meest krachtige technologie in onszelf zitten. Met die gedachte alleen al, kunnen we alles zo reëel maken als we kunnen waarnemen. Helaas gebruiken de meeste mensen deze technologie om slechts te fantaseren over de worst-case scenario’s, waardoor zij zich uiteindelijk angstig voelen.

Gelukkig kun je een hele andere realiteit voor jezelf creëren. Het is eigenlijk best simpel, maar toch niet zo makkelijk.

Een andere realiteit creëren

Wist je dat je ongeveer tussen de 60 en 70 duizend gedachtes per dag hebt? En dat ±90% van die gedachtes hetzelfde zijn als die van gisteren? Wil je nieuwe manieren van werken of nieuwe uitvindingen doen, vraagt dat om een andere manier van denken dan de manier waarop je dit nu doet.

Als jij gelooft dat de manier waarop je denkt iets te maken heeft met je leven en 90% van die gedachten dezelfde zijn als die van gister, is het logisch dat morgen er precies hetzelfde voor je uit gaat zien als gister.

Dezelfde gedachten leiden tot dezelfde keuzes, die keuzes leiden weer tot hetzelfde gedrag, en dat gedrag leidt weer tot dezelfde ervaringen. En helaas, dezelfde ervaringen leiden weer tot dezelfde gevoelens en emoties en die emoties zijn weer de drijfveren van weer dezelfde gedachtes. Zie hier het probleem, namelijk onze biologie, ons neurocircuits, onze neurochemie, zelfs onze genexpressies blijven allemaal hetzelfde omdat wij hetzelfde blijven.

En dat principe in de neurowetenschap is dat zenuwcellen die samen vuren, samen verbinden. Jij blijft dezelfde gedachten vuren, dezelfde keuzes maken, hetzelfde gedrag vertonen, dezelfde gevoelens en emoties hebben— je zorgt ervoor dat jouw biologie exact hetzelfde blijft en je zet je jezelf vast in een reeks geautomatiseerde programma’s.

Bewust en onderbewust

Je denkt misschien; 60 tot 70 duizend gedachtes per dag, dat is wel erg veel en daar ben ik me helemaal niet bewust van. Dat is een scherpe observatie. Het is wetenschappelijk bewezen dat tegen de tijd dat je 35 jaar oud bent, 95% van al je gedachten in een vaste reeks van gedrag, emotionele reacties, gewoontes, vastberaden overtuigingen en percepties functioneren als een software programma. En daar stopt het niet: 70% van al je gedachten zijn gefocust op het waarnemen van je omgeving voor eventuele fysieke bedreigingen, om te overleven.

Het komt er eigenlijk op neer dat maar 5% van je bewuste verstand dat zich bezig houdt met de realiteit, het opneemt tegen 95% van wat jij onderbewust hebt herinnert al die jaren. Daarom leven de meesten van ons een leven volgens een “design” waar ze helemaal niet bewust voor hebben gekozen, en bestaat vooral uit vastgeroeste patronen en overleving. Niet vreemd dat zij zich ongelukkig, onvervuld en gestrest voelen.

Dit is waarom de meeste trainingsmethoden niet resulteren in langdurige verandering: omdat mensen neigen terug te vallen in die 95% die ze hebben geïntrigeerd voor jaren.

Herschrijf jouw eigen programma met dr. Joe Dispenza’s Change Your Mind… Create New Results®

Dus zijn we gedoemd om een slachtoffer te zijn van ons programma, onze onderbewustzijn? Gelukkig niet! Er is namelijk een concept in de neurowetenschap genaamd “Neuroplasticiteit” wat ons de mogelijkheid geeft ons brein te veranderen, ons programma te herschrijven. Losstaand van onze genen, biologische leeftijd en onze omgeving. De eerste stap om te veranderen is door bewust te worden van onze onderbewuste gedachten. Bewust van je programma, om vervolgens te herprogrammeren.

Dit is waar ik in het verhaal kom, ik ging op zoek naar het beste werk op het gebied van persoonlijke verandering en verandering binnen organisaties. Vastberaden om een NeuroChangeSolutions gecertificeerde consultant te worden en het mogen geven van een Joe Dispenza training in Nederland.

Wij geloven dat wanneer jij de “Wat” en “Waarom” begrijpt, de “Hoe” een stuk makkelijker wordt. Daarom passen we de laatste bevindingen in de neurowetenschap toe tijdens de training Change Your Mind… Create New Results® en leggen het voor in een simpele taal met begrijpelijke modellen en tools.

Net zoals met alles geldt dat, wanneer je iets oefent, je er beter in wordt. In dit geval in het veranderen van de manier waarop je denkt, je gedraagt en wat je voelt, en uiteindelijk de transformatie van jouw persoonlijke en professionele leven.

Inspirerende verandering van binnenuit

​Stel je voor wat er zou gebeuren als jij, en de andere leiders van je organisatie, zich meer opstellen als de maker van hun omgeving. Rondlopend met een glimlach, in een staat van oprechte dankbaarheid, oprechte aandacht naar klanten en werknemers. Met als uiteindelijke resultaat dat zij non-verbaal toestemming geven om hun unieke capaciteiten openlijk te uiten.

Stel je de hoeveelheid van creativiteit, productiviteit, en vreugde voor die daaruit ontstaat. En verbeeld je hoe het zou voelen wanneer deadlines & targets makkelijk worden gehaald, en werknemers een psychologisch veilige werkomgeving ervaren waarin zij hun werkdag vervuld eindigen.

Dat klinkt geweldig, toch? Duizenden professionals, professionals zoals jij, gingen je voor in deze training. Dus wat zeg je ervan? Maak het verschil voor jezelf met Change Your Mind… Create New Results®!

6 oktober 2021
VDS | Robbert van Ede

Vak expert

Robbert van Ede 

Benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw organisatie? Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie?
Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

VDS | Robbert van Ede

Robbert van Ede

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.

Sidebanner Joe Dispenza

Doorbreek disfunctionele patronen en creëer échte resultaten! Nieuw in Nederland: Dr. Joe Dispenza's training ‘Change Your Mind... Create New Results®’.

Sw3 stap budget

Ontdek of jij in aanmerking komt voor de overheidssubsidie op leren en ontwikkelen en met welke programma's je aan de slag kunt.