Vds blog boeken over hybride werken en hybride leiderschap

BLOG – Huib Broekhuis

Ontdek deze 4 boeken over hybride werken

Je hebt het vast al vaak gelezen: hybride werken wordt voor veel organisaties de norm. Een werkstructuur waarin werknemers deels thuiswerken en deels op kantoor of een andere plek. Teams zullen weinig tot nooit compleet zijn op dezelfde plek. Dat vereist een andere manier van werken, samenwerken, leidinggeven én een andere set skills. Laat je inspireren door deze boeken en maak van hybride werken een succes voor jezelf, je team en je organisatie!
Vds blog wieheeftmijnwerkplekgepikt

1. Wie heeft mijn werkplek gepikt?

Profiteren van het nieuwe werken in 14 hacks
Geschreven door Floris Vrasdonk en Suze Krijnen

In veel organisaties is de manier van werken blijvend veranderd; flexplekken, thuiswerken – ook na corona. In ‘Wie heeft mijn werkplek gepikt’ geven Vrasdonk en Krijnen 14 tips met een knipoog die je als medewerker de mogelijkheden en kansen voor jezelf laten inzien. Aan jouw de keuze of je deze ook omarmt. Dat iemand je werkplek gaat pikken is onvermijdelijk. De vraag is: regel jij er een betere plek voor terug?

Een absolute aanrader voor iedere werknemer die zijn/haar weg probeert te vinden in het nieuwe werken. Het is dus geen boek voor beslissers of die beschrijft hoe je het nieuwe werken succesvol kunt implementeren in jouw organisatie.

 Bekijk dit boek

Vds blog werkheefthetgebouwverlaten

2. Werk heeft het gebouw verlaten

Anders samenwerken na de corona cultuurshock
Geschreven door Jitske Kramer

Jitske sluit met dit boek perfect aan op de vragen die bij heel veel mensen leven rondom de impact van veranderingen die corona heeft aangezwengeld. Ook stelt ze de juiste vragen om de lezer aan het denken te zetten. Aan de hand van aansprekende en herkenbare voorbeelden gaat ze in op hybride leiderschap, onboarding en de samenwerking in een hybride team. Als extra staan er in dit boek naast een hoop informatie perfect passende gedichten en QR codes naar video’s met meer uitleg.

Bekijk dit boek

Vds blog hethybridewerken

3. Het Hybride werken

Een manifest
Geschreven door Isabel de Clerq

Met ‘Het Hybride Werken’ schreef Isabel De Clercq een manifest dat een hoopvolle blik werpt op ons werkleven na de pandemie. Ze beschrijft een alternatieve kijk op werk die in teken staat van geluk, flexibiliteit en zelfbeschikking. In de vorm van 7 praktische suggesties schrijft ze een boeiende en heldere handleiding voor een gelukkiger, autonomer en productiever werkleven.

Bekijk dit boek

Vds training consultancy aanrader leiderschap in een hybride organisatie

4. Leidinggeven in de hybride organisatie

Resultaat en verbinding in tijden van (post-)corona
Geschreven door Jeroen Busscher

Je herkent dit boek misschien uit één van onze eerdere aanraders, maar deze mocht niet ontbreken in deze lijst. Busscher neemt je uitgebreid mee in het hybride werken: wat is het, waarom is er behoefte aan en wat is nou echt het verschil in vergelijking met werken op kantoor? Met een gezonde dosis humor toont hij je de risico’s, uitdagingen en kansen die hybride werken jou en je organisatie biedt. Aan het eind van het boek staat een hele reeks concrete interventies om de verbinding tussen je thuiswerkende teamleden te versterken.

Bekijk dit boek

Meer lezen over hybride werken?
We nemen je graag mee in onze visie op hybride werken en hybride leiderschap. Het begint wat ons betreft namelijk allemaal bij zelfleiderschap.

Lees meer

4 augustus 2021
Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Vak expert

Huib Broekhuis 

Benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw organisatie? Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie?
Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Vak expert

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.

vds training consultants hybride whitepaper

Is jouw organisatie klaar voor de hybride toekomst? Ontdek waardevolle tips om van (het werken binnen) een hybride organisatie een succes te maken.

Vds training consultants webinar hybride is de toekomst

Hybride is de toekomst! En wat dat betekent voor leiderschaps- en teamontwikkeling? In dit webinar vertellen we je er meer over!