Vds training consultants blog 7 boeken over leiderschap die je gelezen moet hebben

BLOG – Huib Broekhuis

7 boeken over leiderschap die je gelezen moet hebben

Leidinggeven aan een team is niet altijd even makkelijk, helemaal niet als je ook nog op afstand werkt. Hoe kun je situaties zo aanpakken dat iedereen er beter van wordt? Deze 7 aanraders staan vol tips die je direct kunt toepassen in de praktijk om de communicatie met jouw team te versterken en de resultaten naar een hoger level te kunnen brengen.
Vds training consultancy aanrader the 7 habits of highly effective people

1. The 7 habits of highly effective people

Geschreven door Stephen R. Covey

In deze uitgave van de all time klassieker is de wijsheid van de 7 gewoonten opgefrist voor een nieuwe generatie leiders. Over welke gewoontes het gaat? Proactief handelen, beginnen met het einde in gedachten, prioriteiten stellen, win-win denken, eerst proberen te begrijpen en dan begrepen willen worden, synergie en tot slot het scherp houden van de zaag. Stephen R. Covey neemt je op een praktische, inspirerende manier stapsgewijs mee om eerlijkheid, integriteit en menselijke waardigheid te integreren in je dagelijks leven. Herkenning gegarandeerd, juist ook op de punten die je nog niet toepast in je eigen leven (en dat is zonde!)

 Bekijk dit boek

Vds training consultancy aanrader leiderschap in een hybride organisatie

2. Leidinggeven in de hybride organisatie

Resultaat en verbinding in tijden van (post-)corona
Geschreven door Jeroen Busscher

Thuis werken kwam vanwege corona in een stroomversnelling en zal in de toekomst niet uit beeld verdwijnen. Busscher neemt je uitgebreid mee in het hybride werken: wat is het, waarom is er behoefte aan en wat is nou echt het verschil in vergelijking met werken op kantoor? Met een gezonde dosis humor toont hij je de risico’s, uitdagingen en kansen die hybride werken jou en je organisatie biedt. Aan het eind van het boek staat een hele reeks concrete interventies om de verbinding tussen je thuiswerkende teamleden te versterken.

Bekijk dit boek

Vds training consultancy aanrader beyond mba

3. Beyond MBA

Bewust leiderschap brengt balans tussen purpose en profit
Geschreven door Huib Broekhuis

Dit boek kon natuurlijk niet ontbreken in deze lijst, geschreven door onze eigen Huib Broekhuis. In dit boek ontdek je hoe je als leider een betere balans tussen de harde en zachte kant binnen je organisatie bereikt en hoe de wetten van energie hierbij houvast bieden. Purpose, visie en bezieling geven energie en richting. Processen, KPI’s en structuren leiden de energie vervolgens in de juiste richting. Om dit te bereiken is bewust leiderschap nodig, zodat leiders zelf de bron van energie kunnen worden die hun team of organisatie naar hogere prestatieniveaus kan brengen.

Bekijk dit boek

Vds training consultancy aanrader leiderschap in een digitale wereld

4. Leiderschap in de digitale wereld

Voorbereid zijn op morgen
Geschreven door Ralf Knegtmans en Ylva Poelman

We zitten middenin de digitale revolutie, maar wat betekent dat voor organisaties én voor de zoektocht naar de juiste leiders? De auteurs spraken met tal van leiders en experts in diverse kennisgebieden om antwoorden te zoeken op vragen als: ‘Vraagt het nieuwe tijdperk om een nieuw type leider?. Ook gaan ze dieper in op de behoeftes, kennis en kunde van een leider in de digitale wereld én wat je kunt doem om jezelf in die richting te ontwikkelen. Het boek biedt je een aantal handvaten en laat je realiseren dat het anders kan en moet.

Bekijk dit boek

Vds training consultancy aanrader durf te leiden

5. Durf te leiden

De kracht van kwetsbaarheid voor moedige leiders
Geschreven door Brené Brown

Durf te leiden gaat over echt leiderschap: vanuit het hart en vol moed. Zonder dat ze een methode oplegt schetst Brown de voorwaardes die nodig zijn om de menselijke norm terug te brengen binnen organisaties, moedige leiders te ontwikkelen, moed en durf in onze organisaties te verankeren zodat we met elkaar het verschil kunnen maken en successen kunnen behalen. ‘Durf te leiden’ staat vol persoonlijke voorbeelden en moedigt je aan om elementen toe te passen in jouw eigen leven. Zelfleiderschap in een notendop dus.

Bekijk dit boek

Vds training consultancy aanrader no rules

5. No Rules

Waarom Netflix zo succesvol is
Geschreven door Reed Hastings en Erin Meyer

Hastings en Meyer nemen je mee in de opvallende, revolutionaire bedrijfscultuur van Netflix vanuit verschillende perspectieven. Met verschillende cases laten de auteurs zien op welke manier psychologie een van de motoren achter de groei van Neflix is en is geweest. Ontdek zelf de succesformule van Netflix! Het inspireert en moedigt aan tot vrijer denken.

Bekijk dit boek

Vds training consultancy aanrader de 5 frustraties van teamwork

5. De 5 frustraties van teamwork

Hoe je ervoor zorgt dat het samenwerken leuk blijft
Geschreven door Patrick Lencioni

Dit boek mag niet ontbreken in de boekenkast van een professionele teamleider. Lencioni beschrijft hoe de 5 grootste frustraties binnen teams ontstaan en hoe je ervoor zorgt dat samenwerken leuk blijft. Met een herkenbare casus als insteek, leest het boek als een roman. Dit zorgt er ook voor dat de theorie makkelijk te vertalen is naar de praktijk, logisch aanvoelt en gemakkelijk te onthouden is. Voor iedereen die met teams werkt, ongeacht op welk niveau, een absolute aanrader.

Bekijk dit boek

18 mei 2021
Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Vak expert

Huib Broekhuis 

Benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw organisatie? Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie?
Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.

vds training consultants whitepaper zelfleiderschap

In dit whitepaper delen we tips, inzichten en adviezen om het thema zelfleiderschap beter te kunnen doorgronden en bij medewerkers aan te wakkeren.