BLOG – Liselotte de Hommel

Een gemotiveerd en productief team: 7 valkuilen voor een teamleider

De teamleider draagt verantwoordelijkheid voor o.a. het creëren van een vertrouwde en veilige sfeer binnen het team, waarin iedereen zijn beste werk kan leveren.

Teamleiders hebben vaak de neiging in dezelfde valkuilen te stappen als het gaat om het leveren van deze essentiële ingrediënten om de resultaten te verbeteren. Download onze TipSheet en voorkom dat je in deze valkuilen stap.

De teamleider als startpunt nemen om het potentieel binnen een team optimaal te benutten, biedt grote kansen. Doe je dit niet, dan is het een gemiste kans. Zo blijkt uit Integron’s onderzoeksrapport ‘Werkbeleving in Nederland 2017’ dat slechts 12% van de organisaties in Nederland het beste uit haar medewerkers haalt. Ook blijkt dat veel teams verre van hun potentieel presteren. Specifiek worden de volgende onderdelen als ondermaats beoordeeld: ‘benutting van potentieel’, ‘effectiviteit van overleg’, ‘doelgerichtheid’ en ‘communicatie’. Er valt dus nog veel te winnen.

De teamleider heeft dus grote invloed op het productiviteit en motivatie binnen een team

In de vele leiderschapsprogramma’s en team ontwikkelprojecten die ik de afgelopen jaren heb verzorgd, heb ik verschillende profielen teamleiders mogen ontmoeten. Deze teamleiders begeleid ik in hun ontwikkeling en help ze om hun leiderschapsgedrag aan te passen en effectief in te zetten, zodat ze de individuele talenten en collectieve intelligentie binnen het team meer kunnen benutten. De eerste stap tot verandering is bewustwording van het eigen gedrag. Keer op keer zie ik teamleiders dezelfde fouten maken die jij waarschijnlijk ook weleens onbewust maakt.

Wil jij weten welke veel voorkomende valkuilen er zijn? Met een aantal tips die je helpen om hier scherp en alert op te zijn en te blijven? Download dan gratis onze TipSheet. 

Ik ben benieuwd: herken jij bij jezelf de momenten waarop je in één van deze 7 valkuilen stapt? Mocht je het leuk vinden om dit met mij te delen? Mail het mij.

Ontvang onze TipSheet met 7 valkuilen voor een teamleider direct in jouw mailbox en verhoog de motivatie en productiviteit van jouw team.

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt de tips sheet direct in je mailbox!

30 november 2017
Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met:
liselotte-de-hommel
Liselotte de Hommel
06 48 01 65 92