“We halen nu het maximale uit ons team. Een volgende keer zou ik het weer precies zo aanpakken”

“Het change programma waarbij ik VDS betrokken heb, is van enorm strategisch belang voor de toekomst van T-systems. Met mijn managementteam geven we leiding aan deze verandering en we hadden behoefte aan een externe, objectieve partij die ons in dit traject kon ondersteunen.

Een van de eerste zaken waar VDS aandacht aan heeft besteed is ons eigen teamproces. We hebben met intensieve team coachings gewerkt, aangevuld met individuele coachings. Mijn teamleden zijn daarover zo enthousiast, dat ze gevraagd hebben of de individuele coachings verlengd kunnen worden. Het is mooi om te zien dat mensen echt getriggerd worden met hun eigen ontwikkeling aan de slag te gaan.

De facilitator van VDS wordt niet gezien als externe consultant, maar als directe collega. Dat vind ik een groot compliment aan VDS. Doordat zij zich zo snel onze bedrijfscultuur eigen hebben weten te maken, de politieke krachten hebben leren kennen en de teamleden individueel ook begeleiden, wordt de facilitator gezien als een van ons. Dat maakt de impact zo veel groter!

We zijn nu een half jaar onderweg en je ziet dat ons team gegroeid is, dat we echt als één team naar buiten treden, dat we dichter bij elkaar staan en dat we de juiste dingen aan het doen zijn. Ik streef er altijd naar dat ik zelf als manager niet meer nodig ben om het team goed te laten functioneren. We zetten inmiddels grote stappen in die richting.

Dat alle inspanningen zich door vertalen naar de rest van de organisatie, bleek onlangs uit zowel het klanttevredenheidsonderzoek als uit een intern onderzoek naar de motivatie van medewerkers. Beide zijn sinds het ontwikkeltraject opmerkelijk verbeterd!”

Referentie T-Systems

Referentie Serge Vandenhoudt. Serge werkt als Vice President Delivery voor T-Systems Nederland en België. Zijn uitdaging is het integreren van drie verschillende businessunits met behoud van de motivatie en productiviteit van medewerkers. Hiervoor is een groots change programma ontwikkeld. Serge vroeg VDS hem te ondersteunen dit programma succesvol te implementeren.