“Verbeter datgene waar iemand goed in is, in plaats van ‘blijven pushen” op wat niet goed is.”

“In ons vak private banking, maken de bankiers het verschil. Het vertrouwen in banken is door de crisis gedaald en klanten zijn kritischer en meer ‘self directed’. Je kunt dan alleen bijzonder worden door maatwerk te leveren en dé trusted advisor te zijn. Een cliënt moet op belangrijke momenten van zijn leven zijn bankier als eerste bellen: zijn financiële vriend.

De visie van VDS over mensen in hun kracht zetten door ze te laten doen waar ze goed in zijn, daar sta ik helemaal achter. Wanneer je bijvoorbeeld op een kantoor dat minder goed draait iemand plaatst die de boel weer op de rit krijgt, dan moet je hem/haar als het kantoor weer beter loopt een volgende uitdaging geven. Want zo iemand gedijt niet wanneer het goed gaat, zo iemand wordt juist uitgedaagd als er veel te verbeteren valt.

Bij The Next Level!, het trainingsprogramma dat we in samenwerking met VDS ontwikkelden, hebben persoonlijke kwaliteiten van mensen veel aandacht. Het gaat om de verbetering van waar iemand goed in is in plaats van ‘er in duwen’ wat (nog) niet goed is. De manier waarop VDS de trainingsvoorstellen invult en meedenkt is heel creatief. Ik vind ook hun voorstel om trajecten te koppelen aan resultaten heel uitdagend. Bij vervolgtrajecten ligt daar de uitdaging! Mensen in hun kracht inzetten, daarmee maakt de bankier bij zijn cliënt het verschil.”

Vds training en coaching van lanschot logo

Edsart Krijger, projectmanager vermogensregie bij Van Lanschot, is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van vakbekwaamheid voor bankiers, zowel vakinhoudelijk als qua vaardigheden om kennis toe te passen. Hij studeerde Internationale Bedrijfskunde en werd trainee bij Van Lanschot. Daarna werd hij leidinggevende van een privatebankingteam en deed acquisitie van nieuwe cliënten.