“Medewerkers zijn er bewust van dat continu ontwikkelen en leren gewoon hoort bij je werk: iedere dag beter worden en scherp blijven.”

“Bij Van Lanschot was behoefte aan een ontwikkel programma om de organisatie meer commerciële slagkracht te geven. Dit programma moest ook de betrokkenheid van het management borgen en een positieve ‘vibe’ door de organisatie laten gaan. Vroeger bedachten wij op het hoofdkantoor wat goed was en implementeerden dat in de organisatie. Er werd dan geen rekening gehouden met de regionale ‘coleur locale’ of de ideeën en inzichten van de mensen zelf. Dat wilden we anders doen, maar hoe?

We organiseerden een pitch waarbij een interne klankbordgroep met kantoordirecteuren, HRM en management de voorstellen beoordeelde. De winnaar van de pitch werd VDS omdat zij een geïntegreerde aanpak voorstelde met goed bedachte en uitgewerkte praktische voorbeelden. In die aanpak bepaalt de kantoordirecteur samen met een coach zélf het opleidingsprogramma voor zijn team aan de hand van een menukaart. We ervaren nu dat dit programma goed aansluit bij de behoefte en meer betrokkenheid genereert.

Ontwikkelen en leren is geen kunstje maar gaat om een wezenlijke verandering van de mindset. Wat wij willen bewerkstelligen is een proces van bewustwording dat continu blijven ontwikkelen en trainen gewoon hoort bij je werk. We leggen in het programma ook een link naar de topsport: voor het neerzetten van een topprestatie moet je blijven trainen. Elke dag kun je beter worden en je moet jezelf scherp weten te houden.”

Vds training en coaching van lanschot logo

Bianca Koman, Adviseur HR Development bij Van Lanschot, maakt het liefst nieuwe, grote en complexe leerprogramma’s en is als HR developer graag een spin in het web. Samen met een team van 3 andere adviseurs is ze medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle medewerkers zodat Van Lanschot ‘de beste Private Bank van Nederland en België’ kan blijven.