“Het programma Accountable Leadership helpt onze managers ook de zachte kant van leidinggeven te ontwikkelen”.

“Gezien de verwachte groei van onze organisatie, moeten managers nog beter opgewassen zijn tegen de veranderingen die eraan komen. De managementvaardigheden bij onze managers zijn over het algemeen goed ontwikkeld. Maar er is weinig aandacht geweest voor leiderschapsontwikkeling. Dat doen we nu met het programma Accountable Leadership.

Wat dit programma zo sterk maakt, is  wat mij betreft het feit dat het niet een eenmalige training is waarbij we met z’n allen een week op de hei zitten. Het is echt een traject met verschillende contactmomenten gedurende een periode van ruim een half jaar. We bieden o.a. accountable leadership- en skill building sessies, leadership- en team accelerators, intervisiemomenten en een 360 graden feedback zowel aan het begin als het einde van het programma. Een individuele business learning case loopt als een rode draad door het programma, waardoor deelnemers het geleerde ook meteen in de praktijk kunnen toepassen. Kortom, het is echt een programma met een kop en een staart.

De trainers Gabor Heeffer en Sander van der Werff sluiten heel goed aan bij onze cultuur en de managers die zij trainen. Zij geven de deelnemers echt de gelegenheid om hun hoofd leeg te maken en hun zorg te uiten. Ook kunnen zij flexibel schakelen op het moment dat dat nodig is en daardoor is het programma met veel enthousiasme ontvangen. Er is echt buzz ontstaan rondom het programma. De eerste sessies hebben voor veel energie en onderlinge verbondenheid gezorgd. Dat laatste was niet eens een doelstelling van het programma, maar wel een heel waardevolle aanvulling.

We hebben samen met VDS heel goed nagedacht over de programmaopbouw, waardoor het nu echt goed aansluit op de doelgroep. Er zitten managers in de groep met veel en met weinig ervaring, maar het programma is zo opgezet dat het voor elke deelnemer past. En op basis van voortschrijdend inzicht passen we het ook nog steeds aan. Het is fijn dat VDS en de trainers daarin ook flexibel zijn en continu meedenken. Zo maken we samen het beste programma voor onze managers.”

logo abn-amro

Janny Schukkink, HR manager ABN AMRO Commercial Finance, is als programmamanager verbonden aan het leiderschapsprogramma Accountable Leadership dat VDS in samenwerking met ABN AMRO Commercial Finance ontwikkelde. Een programma dat zich richt op de brede ontwikkeling van leiderschap, waaraan alle managers, inclusief het MT, actief deelnemen.