Wie past welke rol?

Wie is de plant? En wie de bedrijfsman of de vormer? Voor teams die willen dat nieuwe initiatieven daadwerkelijk gerealiseerd worden zonder dat daarbij onnodig energie verloren gaat gaan we aan de slag met de teamrollen van Belbin.

Vaak bestaat een team qua voorkeursrollen uit teveel van hetzelfde en ontbreekt er een complementaire rol. Risico hiervan is bijvoorbeeld dat goede initiatieven wel opgestart maar niet gerealiseerd worden.

Vooraf maakt ieder teamlid een korte test om te bepalen wat zijn of haar voorkeursrollen zijn. Met behulp van deze uitkomsten en observaties van de facilitator tijdens een samenwerkingsopdracht bepalen we wie in het team het meest geschikt is om de ontbrekende rol(len) in te vullen.

Door de zwakke of ontbrekende rollen van het team te ontdekken en te “repareren” maken we de weg vrij voor een prettige en efficiënte samenwerking.

Voor teams die

vanuit een vergroot inzicht in ieders teamrol de weg vrij maken voor een verbeterde samenwerking.

Deze teamversneller geschikt voor jouw team?

In samenwerking met Integron hebben we de TeamingUp scan ontwikkeld. Deze uitgebreide scan bestaat uit 40 vragen die over de volle breedte van de teambeleving en het ontwikkelpotentieel van het team gaat. De scan geeft het team snel inzicht in het functioneren en de prioriteiten van het team.

 

Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met:
andre-prins
André Prins
06 20 13 54 20