Uitspreken naar elkaar

In deze krachtige teamversneller nemen we de ‘Talking stick’ ter hand. De ‘Talking stick’ werd eeuwen geleden door Indiaanse stammen gebruikt om onpartijdig naar elkaar te luisteren.

Deze teamversneller is voor teams die heel goed weten waar de schoen wringt maar dit niet kenbaar maken uit angst of onzekerheid. Overtuigingen als’ we hoeven geen vrienden te zijn’ maken dat mensen niet meer zeggen wat ze denken, vinden en voelen. Dit gaat niet over feedback, maar over zeggen wat er in je omgaat. Wat maakt dat lastig? Wat levert het op als je teamleden zich wel of niet uitspreken? Welke ervaringen en overtuigingen heeft je team op dat gebied? Na een goede voorbereiding wordt gefaciliteerd dat de teamleden met elkaar uitspreken dat wat er in hen leeft op tafel te krijgen. Degene die de ‘talking stick’ in de hand heeft vertelt zijn persoonlijke verhaal.

Voor teams die

met respect willen luisteren naar ieders individuele ervaringen van dit moment en zo samen meer vertrouwen willen creëren.

Deze teamversneller geschikt voor jouw team?

In samenwerking met Integron hebben we de TeamingUp scan ontwikkeld. Deze uitgebreide scan bestaat uit 40 vragen die over de volle breedte van de teambeleving en het ontwikkelpotentieel van het team gaat. De scan geeft het team snel inzicht in het functioneren en de prioriteiten van het team.

 

Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met:
andre-prins
André Prins
06 20 13 54 20