Het team als systeem

Er speelt net zoveel onder de grond (intuïtief, onzichtbaar) als erboven. Het effect daarvan voelt iedereen. Als de onderstroom verstoord of geblokkeerd is, kun je nog zoveel slimmer en harder proberen te werken, maar het zal slechts tijdelijk en beperkt effectief zijn.

Een team is een systeem. Systemen kennen ongeschreven regels en wetten. Inzicht in deze wetten kan helpen om ‘vreemde’ dynamieken te begrijpen en te veranderen. Leiders die hun plek niet innemen en ‘vriendjes’ willen blijven met de teamleden, teamleden die vinden dat ze zelf beter leider hadden kunnen zijn, senioriteit die geen plek krijgt, rouw en verlies wat niet erkend wordt, weerstand tegen veranderingen.

In deze teamversneller maken we door middel van een systemische teamopstelling de dynamieken en blokkades op de onderstroom zicht- en voelbaar. Hóe dat precies werkt is niet rationeel te verklaren, wel dat we er heel effectief en inzichtelijk mee kunnen werken.

Voor teams die

inzichtelijk willen maken welke blokkades er zijn om deze daarna met behulp van ander gedrag weg te nemen.

Deze teamversneller geschikt voor jouw team?

In samenwerking met Integron hebben we de TeamingUp scan ontwikkeld. Deze uitgebreide scan bestaat uit 40 vragen die over de volle breedte van de teambeleving en het ontwikkelpotentieel van het team gaat. De scan geeft het team snel inzicht in het functioneren en de prioriteiten van het team.

 

Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met:
andre-prins
André Prins
06 20 13 54 20