vds training consultants blog lhoe je er voor zorgt dat samenwerken leuk blijft

Nieuws – Huib Broekhuis

Vitaliteitsprogramma Gezond Werken van Zilveren Kruis door iHMQ bekroond met Gouden Certificaat

Het door Zilveren Kruis ontwikkelde vitaliteitsprogramma Gezond Werken heeft de hoogst mogelijke waardering gekregen van het internationale Institute for Health Management and Quality (iHMQ)

iHMQ heeft als doel om de gezondheid op het werk te verbeteren door de beginselsen van gezondheidsbevordering, management en kwaliteit te stimuleren. Een van de bouwstenen van deze aanpak is een gezondheidsaudit. Deze audit is bestemd voor organisaties die vinden dat gezondheid en welzijn van de medewerkers belangrijk is en dat verder willen ontwikkelen door een gezondheidsmanagement systeem dat volledig geintegreerd wordt in de bedrijfsprocessen. Bij de beoordeling voor een Gouden Certificaat worden alle onderdelen van gezondheidsbeleid zorgvuldig geanalyseerd.

Achmea Zilveren Kruis heeft dit auditproces met verve doorstaan. Volgens de iHMQ zet Zilveren Kruis de gezondheid en het welzijn van medewerkers centraal bij de gehele beleidsvorming. Leidinggevenden worden niet alleen getraind in het herkennen van gezondheidsissues, maar ook in de verdere opvolging zoals het voeren van het goede gesprek en het begeleiden naar de juiste oplossingen.

Als VDS feliciteren wij Achmea Zilveren Kruis van harte met deze ultieme waardering. Wij zijn trots dat wij hieraan hebben kunnen bijdragen met een Heartmath leerprogramma dat deelnemers nieuwe inzichten en praktische oefeningen biedt om stress te reduceren om vervolgens prestaties te verhogen.

Over Institute for Health Management and Quality (iHMQ)

Op Europees niveau is een instrument beschikbaar dat organisaties kunnen inzetten om te komen tot een geïntegreerd gezondheidsbeleid met aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Dit Models of Good Practice (MOGP) programma van ENWHP is opgezet met steun van de Europese commissie. Het iHMQ heeft het MOGP instrument omarmd en verder ontwikkeld naar een werkwijze die werkgevers en werknemers ondersteunt in het verdiepen, verbreden en versnellen van gezondheidsmanagement. Voor organisaties die diepgaander willen investeren, is er de mogelijkheid zich te laten auditeren en certificeren voor hun gezondheidsbeleid door iHMQ.

Klik hier om meer te lezen over iHMQ

6 november 2017
vds training en coaching expert bottom banner lets meet 2

Vak expert

 

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie?
Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie?
Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

vds training en coaching huib broekhuis 2021

Vak expert

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.