vds training consultants blog voorwoord multipliers boek nederlands

Nieuws – Huib Broekhuis

Nederland Leert Door – ontwikkeladvies, omscholing en bijscholing

Nederland Leert Door is de stimuleringsregeling die vanuit de overheid is opgetuigd in verband met de Corona crisis. Hij bestaat uit twee onderdelen: een gesubsididieerd ontwikkeladvies voor iedereen (aanvragen kan vanaf nu) en om- en bijscholing die bekostigd wordt door de overheid (binnenkort open).

Nederland leert door: ontwikkeladvies

NL leert door is een subsidieregeling die in het leven is geroepen tijdens de Corona crisis en is verbonden met de NOW (2.0) regeling. Immers, Corona maakt(e) duidelijk dat diverse branches minder toekomstbestendig zijn en dat medewerkers meer kansen hebben op de arbeidsmarkt als ze zich omscholen of laten bijscholen.

In de eerste fase is nu het ontwikkel-advies open voor aanvragen. Dat kan via het bureau dat de ontwikkelgesprekken voert. Wij kunnen dat desgewenst ook voor je aanvragen. De subsidie bedraagt 700 euro per persoon waarmee in veel gevallen een groot deel van de kosten kunnen worden vergoed en je dit dus laagdrempelig aan kunt bieden in je organisatie.

Het is wel belangrijk dit snel te doen omdat de subsidiepot in verband met de hoge mate van interesse snel op kan zijn. Dan worden er geen nieuwe subsidieaanvragen meer behandeld.

Nederland leert door: subsidie op het ontwikkeladvies

Het ontwikkeladvies is bedoeld als een oriëntatie en moet inzicht geven in de marktkansen voor de medewerkers. Als die gecombineerd wordt met een goede arbeidsmarkt scan (wat een verplicht onderdeel is) biedt dit een goed startpunt voor verdere om- en bijscholing.

Via VDS is een groep loopbaancoaches beschikbaar die onder de subsidieregeling vallen. Hierdoor is het ontwikkel-advies tegen 50% korting beschikbaar voor jou of jouw organisatie. VDS richt zich uitsluitend op hoger opgeleide medewerkers en managers die zich vanwege Corona willen oriënteren op de volgende stap van hun loopbaan. Vul svp onderstaand formulier in als je hier meer informatie over wilt.

Nederland leert door: omscholing en bijscholing

Vanaf later in het najaar van 2020 is het mogelijk gratis online scholingsactiviteiten te volgen. Opleiders kunnen de kosten van deze (online) scholingsactiviteiten dekken via de subsidieregeling NL leert door. Aan de uitwerking van deze regeling wordt nog gewerkt. Wij verwachten dat wij dus ook omscholing en bijscholing aan onze klanten kunnen bieden die (deels) gesubsidieerd zijn. Vanzelfsprekend op maat gemaakt voor jouw situatie en organisatie.

Wil je hiervan op de hoogte blijven? Laat dan je gegevens achter in onderstaand formulier.

NL leert door

Laat je gegevens achter als je contact wilt over de subsidie mogelijkheden vanuit NL leert door voor jou en/of jouw organisatie.

  • Hidden

7 augustus 2020
vds training en coaching expert bottom banner lets meet 2

Vak expert

 

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie?
Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie?
Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

vds training en coaching huib broekhuis 2021

Vak expert

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.