ONLINE PROGRAMMA: ENERGIEMANAGEMENT

Full digital of offline programma
Plug & play
2 (online) bijeenkomsten van 2,5 uur, 1-op-1 individuele coaching & kleine groepen van 6 deelnemers
Bewezen effectief bij meerdere van onze klanten

Energie weer in balans brengen

Hoor je dat medewerkers een opgejaagd gevoel ervaren? Dat ze het idee hebben dat ze niet goed genoeg zijn? Dat ze van alles doet maar toch steeds achter de feiten aan hollen? Niet gek in deze tijd, nu werk en privé letterlijk door elkaar heen lopen. Je medewerker wil iedereen tevreden stellen, maar sluit dagelijks af met een waslijst aan open eindjes. Dat geeft een gevoel van onrust, ontevredenheid en soms zelf stress. Zo ontstaat er een verlies aan energie en wordt ook het humeur beïnvloed.

In deze online training leren je medewerkers deze overlevingsstand te herkennen en te overmeesteren, zodat ze zelf weer grip krijgen op de gemoedstoestand. Zo zijn ze straks in staat de dagen zo in te richten dat ze energie geven in plaats van energie kosten. Dat noemen we energiemanagement.

Dit levert het online programma Energiemanagement op:

  Na dit programma kunnen je medewerkers het opgejaagde gevoel de baas te worden. Ze gaan veerkrachtig om met stress en herstellen hier snel van. Ze weten wat voor hen werkt om zich goed te voelen.

  Ze weten nu:

  • hoe ze extra energie voor zichzelf kunnen creëren​;
  • hoe ze grip op hun keuzes krijgen en meer energie voelen;
  • hoe ze je professionele en persoonlijke wensen kunnen realiseren.

  Specificaties van dit programma

  Dit is een plug&play programma dat we bij meerdere van onze klanten succesvol heeft plaatsgevonden. Moeiteloos maatwerk dat je van ons mag verwachten.

  • 2 online bijeenkomsten van 2,5 uur.
  • 1 uur individuele coaching per deelnemer.
  • @Home Challenges.
  • Kleine groepen van 6 deelnemers.
  • Online via Zoom of een alternatieve tool.

  Thema’s

  Onderstaande essentiële thema’s van energiemanagement komen aan bod: ​

  Inzicht in losse eindjes
  Inzicht in alle onafgemaakte zaken, zowel zakelijk als privé, zowel klein als groot en de effecten ervan op de dagelijkse gemoedstoestand van de deelnemer. Ze worden zich bewust van alle losse eindjes en leren de overlevingsmodus tijdig te herkennen. 

  Oefeningen om onrust de baas te worden
  Deelnemers gaan aan de slag met slimme oefeningen. Oefeningen ook die de beslis-kracht vergroten en je medewerkers scherper hun grenzen laat zien. Oefeningen die maken dat ze tijdig stoppen met werken, tevreden zijn over de dag en weten welke zaken de volgende dag de aandacht moeten krijgen.

  Aan de slag met energiebronnen
  Je medewerkers worden zich bewust van hun energiebronnen en ervaren de effecten ervan. Ook leren ze dit dagelijks in te bouwen voor een (werk)leven dat hen past! Met deze hernieuwde energie groeit de creativiteit, blijven ze beter voor zichzelf zorgen en nemen ze weer de tijd om hun verlangens te realiseren. 

  Programma

  Dit programma bestaat uit verschillende groepssessies, persoonlijke coaching en @Home Challanges.​

  Sessie 1: Online met de groep

  • Achtergrond over het effect van opgejaagdheid op energie, productiviteit en creativiteit.​
  • Inzicht in eigen situatie.​
  • Het belang van keuzes maken.
  • Verkennen van slimme oefenignen om patronen te doorbreken.​

  @Home Challenges

  • Oefenen om energieverlies te stoppen.
  • Oefenen met energiegevers.

  Sessie 2: Online met de groep

  • Maak van stress je vriend
  • Concreet maken: welke verlangens wil je nu realiseren en wat zijn jouw energiegevers?​

  Online persoonlijke coaching

  Eén-op-één coaching met de trainer om ervoor te zorgen dat de deelnemer de geleerde kennis toepast in zijn/haar praktijk.

  Aanpak

  Zelfleiderschap 

  Als de dagelijkse hectiek je medewerkers soms teveel wordt, dan is het zinvol om te onderzoeken waar ze weer de regie terug kunnen nemen. Gun ze de regie! Over de belangrijke aspecten van hun professionele en persoonlijk leven. Zo zien ze ook in wanneer ze hebben te volgen of te aanvaarden; ze zijn niet overal eigenaar van en voor een aantal zaken ook niet verantwoordelijk. 

  Lees meer over zelfleiderschap

  @Home Challenges

  In deze korte training maken de deelnemers zich een aantal zeer praktische oefeningen eigen, zoals de focus oefening, de losse eindjes oefening, de dagelijkse belofte oefening, de verlanglijstopdracht enzovoort. Deze oefeningen doorbreken niet alleen de overlevingsstand, maar ondersteunen ook in het (her-)nemen van de regie, elke keer als ze het dreigen te verliezen. De integratie opdrachten zijn een essentieel onderdeel van deze training.

  Meer informatie

  Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie? Neem contact op met Huib Broekhuis om vrijblijvend van gedachten te wisselen. Plan hier gemakkelijk een belafspraak of bel direct naar 0653786627.
  Vds huib broekhuis contact

  8,5

  Deelnemers beoordelen deze training gemiddeld met een 8,5

  Vds training en coaching huib broekhuis 2021 150x150

  Vak expert

  Huib Broekhuis

  Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.