Versterk de betrokkenheid van je medewerkers met een talentprogramma

BLOG – Huib Broekhuis

Droom je van een organisatie waarin betrokkenheid de boventoon voert? Betrokkenheid zorgt voor meer productiviteit, loyaliteit en een positieve werksfeer. Medewerkers zijn tevredener en gelukkiger. Hoog tijd dus voor meer medewerkersbetrokkenheid, ook in jouw organisatie. Dus hoe vergroot je de betrokkenheid van werknemers in je organisatie? Deze vraag speelt in veel bedrijven een grote rol. Betrokkenheid creëren lijkt misschien een utopie, maar het kan echt!

Betrokkenheid komt van binnen (de organisatie)

Een goede manier om de betrokkenheid van je medewerkers te vergroten is hen aandacht te geven om te groeien, hen te erkennen en hun talenten in het zonnetje te zetten. Dat kan bijvoorbeeld door een talent- of ontwikkelprogramma aan te bieden. Wij weten dat aandacht geven aan groei en ontwikkeling een belangrijke motivator is. En daarom geven we hier onze belangrijkste tips om de betrokkenheid binnen jouw organisatie te vergroten.

 

1. Draag uit waar je voor staat

Medewerkers raken betrokken, omdat ze hun visie delen met een bedrijf. Zorg er daarom voor dat je een duidelijke visie hebt en deze communiceert naar je medewerkers. Doe dat niet in bedrijfsjargon, maar gebruik begrijpelijke taal, voorbeelden en koppel er doelen aan. Zo begrijpen je medewerkers waar je voor gaat en hoe ze hieraan kunnen meewerken!

Denk hierbij ook aan normen en waarden die belangrijk zijn binnen je organisatie. Zorg dat deze dagelijks op de werkvloer worden uitgedragen. Daardoor voelen je medewerkers zich echt thuis en werk je aan een goede organisatiecultuur.

 

2. Erken en waardeer je medewerkers

Je medewerkers willen zich gewaardeerd voelen binnen de organisatie. Ze willen zich ontwikkelen en groeien binnen hun werk en de organisatie. Geef ze de kans om hun talenten te ontdekken! Daardoor blijven ze gemotiveerd en zetten ze zich beter in voor je bedrijf. Maak talentontwikkeling een speerpunt in je organisatie. Hiermee laat je aan medewerkers zien dat je bereid bent in hen te investeren.

Wil je aan de slag met talentontwikkeling binnen je organisatie? VDS kan je hierbij helpen. Dat doen we graag. Bekijk onze talentprogramma’s en zet in op de toekomst.

 

3. Toon Empathie en openheid

Het ontwikkelen van empatische leiders is superbelangrijk.  Daarom is open en eerlijke communicatie essentieel. Laten je leidinggevenden teamleden hun mening delen en feedback geven of is er sprake van eenrichtingsverkeer? Soms is interactieve communicatie voor leidinggevenden best lastig. Geef je leiders de kans om zich verder te ontwikkelen met een leiderschapstraining van VDS.

 

4. Vindt de balans tussen vrijheid en controle

In de huidige samenleving werken medewerkers  steeds vaker op afstand samen. Dat zorgt ervoor dat veel leidinggevenden moeite hebben met de balans tussen autonomie en controle. Het is belangrijk dat leidinggevenden hun medewerkers  voldoende verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen geven. Dat zorgt voor meer betrokkenheid, hogere productiviteit en tevredenheid onder je medewerkers.

Betrokkenheid vergroten? De bal ligt bij jou

Wil je meer betrokkenheid? Ga dan aan de slag met deze tips en laat zien dat je betrokken bent bij je medewerkers. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen! VDS helpt je graag met inspiratie, tips, adviezen en onze talentprogramma’s. Samen werken we aan een organisatie waarin medewerkers zich gezien voelen. Benieuwd naar onze ideeën? Plan een vrijblijvende call in met onze expert Huib.

21 februari 2024
Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Vak expert

Huib Broekhuis 

Benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw organisatie? Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie?
Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.