De onderschatte kracht van zelfontwikkeling, persoonlijk leiderschap

BLOG – Huib Broekhuis

Het ontwikkelen van je eigen leiderschapsstijlen wordt steeds belangrijker. Door technologische vooruitgang zoals AI en de sociale verschuiving van de maatschappij, volgen de ontwikkelingen elkaar razendsnel op. Wat doet dat met onze leiders? Zij voelen steeds meer druk om zich te blijven ontwikkelen. Dat vraagt om andere kwaliteiten en competenties.

Leiders moeten zich namelijk snel aanpassen, evalueren en continu blijven leren. Ze leren de juiste leiderschapsstijlen in te zetten op het juiste moment. VDS ondersteunt het continu leren met meerdere programma’s op het gebied van persoonlijk leiderschap.

Continu leren is de toekomst

Continu leren is erg belangrijk! In deze tijden waarin alles telkens verandert, is het ontwikkelen van je persoonlijk leiderschap onmisbaar. Er is steeds meer behoefte aan nieuwe kennis, vaardigheden en ervaring. Leiders moeten leren omgaan met de nieuwe manier van werken, waarin privé en werk elkaar steeds meer raken. Hybride leiderschap is daarvoor onmisbaar. Het leren van nieuwe competenties die passen bij de snelle maatschappij waarin we leven en het werken aan je persoonlijke groei en ontwikkeling spelen hierbij een belangrijke rol.

Continu leren staat centraal bij het ontwikkelen van leiderschapsstijlen. Waarom? Wij geven je drie redenen:

1. Blijf vooroplopen in een veranderde wereld 

Continu blijven leren is een noodzaak. Je moet bereid zijn om je aan te passen en nieuwe competenties te leren. Stel jezelf open voor nieuwe ideeën en benaderingen, verfijn je aanpak en ontwikkel je leiderschapsstijl om relevant te blijven.

2. Verhoog je veerkracht en flexibiliteit

Veerkracht en flexibiliteit zijn cruciale eigenschappen voor leiders. Continu leren helpt je bij het opbouwen van veerkracht, omdat je meer zelfvertrouwen krijgt en nieuwe uitdagingen met een positieve instelling aangaat.

3. Je bent een inspiratiebron voor anderen

Ga je continu leren? Blijf je als leider trainingen  en opleidingen volgen? Dan geeft dit automatisch een krachtig signaal af aan je team. Je laat zien dat ook jij wilt groeien en veranderen. Zonder te communiceren geef je aan je team door dat je waarde hecht aan persoonlijke ontwikkeling. Dit inspireert hen zeker om hetzelfde te doen!

Zet in op je persoonlijke ontwikkeling

VDS ondersteunt en begeleidt alle soorten leiders in het ontwikkelen van hun persoonlijke leiderschap. Dat doen we door het aanbieden van een continu leertraject van trainingen en opleidingen. Wil je nieuwe vaardigheden leren, je kennis uitbreiden of persoonlijk ontwikkelen? Wij helpen je graag met al onze middelen en expertise.

Continu leren is voor ons het belangrijkste uitgangspunt. Het ontwikkelen van je leiderschapsstijl is een constant proces. Je blijft in beweging en er is geen eindbestemming. Wij begeleiden je tijdens deze reis en dagen je uit. We zijn er voor beginnende leiders en ervaren rotten. Iedereen is welkom bij één van onze trainingen.

Wij geloven dat iedereen kan groeien, met de juiste mindset. Onze capaciteiten en intelligentie zijn altijd in ontwikkeling door inspanning, het volgen van onderwijs en een onuitputbare dosis doorzettingsvermogen. Met deze mindset zijn er geen obstakels en belemmeringen, maar alleen kansen en groeimogelijkheden. Continu leren betekent dat je overal een leermoment in ziet, op jezelf reflecteert en openstaat voor nieuwe feedback.

Hoe kom je in deze mindset van continu leren? Wij geven je een aantal tips & tricks.

  • Food for the brain: lezen is goed voor je brein. Lees boeken, artikelen en blogs met nieuwe kennis en inzichten. Zorg dat je op de hoogte blijft van nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Behoefte aan meer inspiratie? Volg onze online masterclass individuele performance.
  • Zorg voor goede begeleiding: ga op zoek naar een mentor of coach die bij jou past. Iemand met de juiste ervaring, die je vertrouwt en die je uitdaagt. Dat is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van jouw persoonlijke leiderschap.
  • Reflecteer op je eigen gedrag: maak tijd vrij om stil te staan bij je prestaties, je uitdagingen en je mogelijkheden om te groeien. Evalueren is belangrijk voor ieder persoon om verder te komen op persoonlijk en werkgebied. Zeker voor leidinggevenden. Kun jij hierbij nog wat hulp gebruiken? Kijk dan eens naar onze leadership experience.

Word een effectieve leider met VDS

Als leider moet je meebewegen in het juiste tempo. Dat is moeilijk, maar gelukkig kunnen we je daarbij helpen. Bij VDS helpen we je om een effectieve leider te worden. Zodat jij je veerkracht en flexibiliteit behoudt in onzekere tijden en je je team en organisatie succesvol leidt.

Continu leren is een mindset die je leven kan veranderen. Het is de mindset die van een goede leider een geweldige leider maakt. Ben jij klaar om van de leidinggevenden in jouw organisatie effectieve leiders te maken die continu willen leren? Plan direct een call in met Huib en start de persoonlijke ontwikkeling van je leidinggevenden!

6 december 2023
Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Vak expert

Huib Broekhuis 

Benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw organisatie? Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie?
Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.