Vds training consultants blog eigenaarschap onder de aandacht

BLOG – Huib Broekhuis

Hoe herken je een multiplier?

Heb jij een oog voor Multipliers? Weet jij te bepalen welke leiders in jouw organisatie echte Multipliers (zullen) zijn en welke leiders Diminishers? Wanneer je je bezig houdt met het aanstellen van managers of bij wervingsprocessen en assessments, zou het fijn zijn als je vooraf kon bepalen of diegene die je voor ogen hebt ook zal leiden als een Multiplier.

Door het stellen van twee simpele (interview) vragen krijg je al veel inzicht over of personen zullen leiden als een Multiplier of een Diminisher. Het gaat om de volgende twee vragen:

  • Vertel eens wat over je team?

En luister dan naar hoeveel zij over zichzelf zeggen in plaats van over anderen. Diminishers beginnen over het team maar het gesprek schakelt snel naar hen zelf en hun successen. Een Multiplier spreekt enthousiast over de capaciteiten van het team en de bijdrage die de teamleden leveren aan het succes.

  • Wie werkt er hier dankzij jou?

Multipliers trekken talent aan (Talent Magnets) en weten dit dan optimaal in te zetten en te benutten. Omdat mensen uitgedaagd worden en groeien en daarin gewaardeerd worden door een Multiplier zal deze leider snel een reputatie opbouwen als ‘de beste baas om voor te werken’ en mensen volgen hem graag. Multipliers kunnen ook makkelijk mensen werven uit hun netwerk. Diminishers komen uiteindelijk uit bij bureaus en advertenties. Veel mensen kijken wel uit om voor hen te werken…

Twee belangrijke vragen die briljant in hun eenvoud en in hun vermogen om de diepere denkbeelden en aannames van kandidaten naar boven te halen. Probeer het eens de eerstvolgende keer dat jij een nieuwe manager moet aanstellen of werven en selecteer de échte Multipliers. En creëer door deze Multipliers in jouw organisatie een omgeving waarin collectieve intelligentie optimaal benut wordt om nieuwe ideeën te laten ontstaan en de juiste ideeën te implementeren!

16 mei 2019
Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Vak expert

Huib Broekhuis 

Benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw organisatie? Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie?
Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.