Web 1663x475px leadothers1 blokje

ONLINE LEIDERSCHAPSPROGRAMMA

Leidinggeven op afstand

Full digital of offline programma
Plug & play
4 bijeenkomsten van 2 uur en 2x 30 minuten coaching per deelnemer
Kleine groepen van 6 deelnemers
Bewezen effectief bij meerdere van onze klanten

Grip, focus en voortgang behouden. Hoe doen de leidinggevenden uit jouw organisatie dat dat nu ze (gedeeltelijk) op afstand samenwerken met hun teams? Dit leiderschapsprogramma is ontwikkeld voor leidinggevenden en leert hen een gemotiveerd en productief team te bouwen en te behouden. Een team met energie waarin alle teamleden hun verantwoordelijkheid pakken om gezamenlijk verder te komen.

Virtueel in verbinding met het team

We werken al geruime tijd op afstand en een paar dagen per week thuiswerken bevalt veel werknemers goed. We maken dus nu of in de nabije toekomst de shift van thuiswerken naar hybride werken. Dat betekent dat teams zowel offline als online moeten gaan samenwerken. Hybride werken wordt de norm.

Maar hoe gaan leidinggevenden, managers en projectleiders die uitdaging aan? Hoe blijven ze hun teams motiveren en inspireren op afstand? En hoe zorgen ze dat het team zich verbonden blijft voelen met elkaar en de organisatie? Hoe gaan ze om met de individuele ‘struggles’ van elk teamlid en blijven ze tegelijk effectief sturen op output? Succesvol leidinggeven op afstand leren jouw teamleiders in dit online leiderschapsprogramma speciaal voor leidinggevenden.

Resultaat van dit online leiderschapsprogramma

Na dit programma hebben de leiders in jouw organisatie weer grip op gevoelen productiviteit tegelijkertijd. Ze begeleiden een gemotiveerd en betrokken team en zorgen voor onderlinge duidelijkheid en overzicht.

Daarnaast weten ze hoe ze zorgen voor;

 • Verhoogde flexibiliteit en creatiekracht;
 • Een energiek team dat elkaar helpt;
 • Teamleden met verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Heldere afspraken en communicatie.

Specificaties van dit programma

 • 4 groepsgewijze online bijeenkomsten (indien gewenst is face-to-face ook mogelijk vanzelfsprekend)
 • 2 uur per bijeenkomst
 • 2 x 30 minuten coaching per deelnemer gedurende het programma
 • Kleine groepen van 6 deelnemers waardoor er veel persoonlijke interactie is met veel nadruk op hun eigen praktijksituaties (case-based)

Thema’s

Onderstaande essentiële thema’s van leidinggeven op afstand komen aan bod:

Gezond blijven en je goed voelen;
Ontwikkel de vaardigheid om de juiste aandacht te geven aan elk individu, zijn/haar belemmeringen en gevoelens. Het uitgangspunt is de mate van well-being van het team als basis voor gezonde productiviteit.

Verandering en motivatie;
Begeleid het team effectief om de nieuwe situatie invulling te geven en eigen te maken. Hoe gaat het werken in het nieuwe normaal er uit zien? En hoe houd je rekening met de verschillen tussen mensen en hun individuele drivers en situaties?

Grip en sturen op prestaties;
Begeleid een team om zelf de acties te bepalen die nodig zijn om de gestelde doelen te realiseren. Beweeg richting eigenaarschap, stimuleer zelfleiderschap en vind de juiste balans tussen controleren en loslaten.

Programma

De exacte invulling van dag tot dag wordt bepaald door de behoeften en input van de deelnemers. Case Based noemen we dat, om het leereffect te verhogen. Tijdens de kick-off wordt dit geïnventariseerd.

Sessie 1: Kick-off

 • Introductie in actue verandering.​
 • Uitdagingen leidinggeven op afstand.
 • Leervraag definitie en doelen stellen.​
 • Introductie buddy systeem.
 • Social learning: werken met een toolbox.
 • Aanpak case based bijeenkomsten.​

Sessie 2: Gezond blijven en goed voelen

Gezamenlijke case based sessie.

Sessie 3: Verandering en motivatie

Gezamenlijke case based sessie.

Sessie 4: Grip en sturen op prestaties

Gezamenlijke case based sessie.

Voor wie?

Dit online leiderschapsprogramma is voor managers, leidinggevenden en projectleiders die hun leiderschapsvaardigheden die nodig zijn voor leidinggeven op afstand willen verbeteren.

Aanpak

Zelfleiderschap is het middel voor het creëren van intrinsieke motivatie, een verantwoordelijkheidsgevoel en energie bij elke medewerker in een team. Energie die nodig is om zaken gedaan te krijgen. Juist op afstand. En juist ook in deze situatie. En reken maar dat die energie aanstekelijk werkt. Daarom leren wij leidinggevenden het team effectief te begeleiden in het proces om zelf invulling te geven aan samenwerken op afstand of in een hybride organisatie. Van en met elkaar leren is in dit programma essentieel. Individuele behoeften en praktijkervaringen zijn daarom een onmisbaar element van deze peer-to-peer learning vorm.

Meer lezen over het ontwikkelen van zelfleiderschap? Download dan hier onze whitepaper Zelfleiderschap.

Meer informatie

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie? Neem contact op met Huib Broekhuis om vrijblijvend van gedachten te wisselen. Plan hier gemakkelijk een belafspraak of bel direct naar 0653786627.

Vds huib broekhuis contact

Iedereen is een leider!

Leiderschap is het proces waarbij een individu anderen beïnvloedt om een bepaald doel te bereiken dat iemand niet snel vanuit zichzelf zou doen. Leiderschap is nodig om veranderingen te realiseren. Het kan op ieder niveau in een organisatie en in elke functie toegepast worden en beperkt zich niet tot de functie van leidinggevenden. Iedereen kan een leider zijn, sterker nog: iedereen is een leider! Ontdek meer over onze visie op leiderschap.

8,2

Deelnemers beoordelen deze training gemiddeld met een 8,2

Vds training en coaching huib broekhuis 2021 150x150

Vak expert

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.