Ontwerp zonder titel (34)

BLOG – Huib Broekhuis

Het opzetten van een maatwerk leiderschapsprogramma

Wat is een leiderschapsprogramma

Een leiderschapsprogramma is een gestructureerde en doelgerichte aanpak om de leiderschapskwaliteiten van individuen te ontwikkelen en te verbeteren binnen de organisatie. Het programma kan variëren in duur, inhoud en methodologie, maar het heeft over het algemeen tot doel om deelnemers te helpen essentiële leiderschapsvaardigheden te verwerven, zoals communicatie, besluitvorming, strategisch denken, teambuilding en conflictbeheersing.

Voordelen van een goed leiderschapsprogramma

Voordelen van een goed en effectief leiderschapsprogramma zijn onder meer:

1. Leiderschapspotentieel ontwikkelen: Het programma helpt individuen hun leiderschapspotentieel te herkennen en te ontwikkelen, waardoor ze beter in staat zijn om effectief te functioneren in leiderschapsrollen.

2. Leiderschapsvaardigheden verbeteren: Deelnemers leren essentiële vaardigheden die nodig zijn om teams en organisaties succesvol te leiden, waaronder het motiveren van medewerkers, het nemen van strategische beslissingen en het bevorderen van een positieve bedrijfscultuu

3.Talentontwikkeling en retentie: Het aanbieden van leiderschapsontwikkelingsprogramma’s kan medewerkers motiveren om bij het bedrijf te blijven, omdat ze de mogelijkheid zien om te groeien en te stijgen in de organisatiehiërarchie.

4. Betere prestaties: Effectieve leiders kunnen teams inspireren en begeleiden om betere prestaties te leveren, wat resulteert in verbeterde productiviteit en bedrijfsresultaten.

5. Organisatorische wendbaarheid: Leiders die zijn opgeleid om in een snel veranderende omgeving te werken, kunnen de organisatie helpen om zich aan te passen aan nieuwe uitdagingen en kansen.

6.Positieve bedrijfscultuur: Een goed leiderschapsprogramma bevordert een positieve bedrijfscultuur, waarin open communicatie, vertrouwen en samenwerking worden gestimuleerd.

7. Opvolgingsplanning: Het identificeren en ontwikkelen van toekomstige leiders binnen de organisatie zorgt voor een soepele opvolging en continuïteit van leiderschap.

8/ Leiderschapsgedrag voorbeeld stellen: Getrainde leiders fungeren als rolmodellen voor anderen in de organisatie, wat een positieve invloed heeft op de algehele werkomgeving.

Samengevat draagt een goed en effectief leiderschapsprogramma bij aan het opbouwen van een sterk leiderschapsfundament binnen een bedrijf of organisatie, waardoor het beter is uitgerust om uitdagingen aan te gaan, te groeien en te gedijen in een concurrerende zakelijke omgeving.

Impact maken met een leiderschapsprogramma

Een leiderschapsprogramma vraagt in veel gevallen om maatwerk om het optimaal te kunnen afstemmen op de doelen, cultuur, context en typische taal en terminologie van de organisatie. Bij VDS begrijpen we dat als geen ander. Hieronder lees je meer over een aantal van onze succes-ingrediënten om te komen tot een maatwerk leiderschapsprogramma.

Maatwerk leiderschapsprogramma’s voor duurzame resultaten

Bij VDS geloven we in de kracht van maatwerk leiderschapsprogramma’s. Geen standaardoplossingen hier, maar oplossingen die precies passen bij de behoeften en doelstellingen van jouw organisatie. Samen met jou duiken we diep in jouw bedrijfscultuur en strategie, zodat we programma’s kunnen ontwerpen die naadloos aansluiten op jouw unieke situatie.

ROI-denken volgens de lijn van Jack Phillips voor meetbaar succes

Onze maatwerk leiderschapsprogramma’s richten zich op meetbaar succes. We omarmen het ROI-denken van Jack Phillips om de impact van onze programma’s concreet te maken. Daarbij kijken we niet alleen naar de ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden, maar ook naar de tastbare resultaten in jouw organisatie. Denk aan verbeterde prestaties, hogere betrokkenheid en positieve veranderingen in teamsamenwerking.

Diversiteit in leren: een mix aan leervormen

Bij VDS geloven we in de kracht van diversiteit in leren. Onze maatwerk leiderschapsprogramma’s omvatten een gevarieerde mix van leervormen, waaronder interactieve workshops, online trainingen, persoonlijke coaching, technologisch ondersteund om de learning journey ook in de praktijk handen en voeten te geven. Op die manier krijgen jouw leiders de mogelijkheid om hun vaardigheden optimaal te ontwikkelen en direct toe te passen in de praktijk.

Persoonlijke learning journey 

Onze leiderschapsprogramma’s zijn geen standaardtrajecten, maar echte ‘maatwerk learning journeys’. We willen dat leiders een persoonlijke groei doormaken tijdens hun ontwikkelingsreis. En die kan voor iedere leider (deels) anders zijn omdat iedere leider anders is. Onze aanpak is ontworpen om leiders te inspireren, te motiveren en te laten groeien, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Zo worden ze echte game-changers binnen jouw organisatie.

Ideeën op doen of een keertje sparren?

Voor onze klanten begeleiden we teams en leidinggevenden op alle niveaus. Denk o.a. aan startend leidinggevenden, team leiders op allerlei niveaus maar ook product owners in agile organisaties. Een aantal van onze veel voorkomende programma’s hebben we op deze site weergegeven ter inspiratie en als startpunt voor een gesprek over wat jij nodig hebt. Want onze klanten staan bij ons centraal en we vinden niets leuker dan hun situatie goed begrijpen om de best passende oplossingen samen te bedenken! Keertje sparrren? Super leuk, plan gerust iets in!

Hybride leiderschap

Leidinggeven op afstand

Leadership Experience

Team booster

​Leidinggeven aan een high performance team

Team Insights

24 januari 2023
Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Vak expert

Huib Broekhuis 

Benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw organisatie? Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie?
Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.