Vds training consultants blog talenten ontwikkelen

BLOG – Huib Broekhuis

Blijf je talenten ontwikkelen

Tijd vrij maken om te werken aan het ontwikkelen van je talenten is lastig. Je dagelijkse werk krijgt meestal voorrang, waardoor je persoonlijke ontwikkeling er snel bij in schiet.  Toch is het belangrijk dat je je talenten blijft ontwikkelen.

Waarom talenten ontwikkelen?

Als je doet waar je goed in bent heb je vaak meer plezier in je werk, voel je je energieker, ben je veerkrachtig, enthousiast, gelukkig en van waarde voor je organisatie. Daarnaast zorgt het ontwikkelen van je talent ervoor dat je kennis up-to-date is en het geeft meer baanzekerheid in de toekomst.

Talent ontwikkelen vraagt om investeren

Je talenten ontwikkelen gaat niet over één nacht ijs. Dat lukt alleen als je bereid bent om tijd, geld en energie te investeren.

Tijd

Je bent druk op het werk en hebt weinig tijd om er nog dingen naast te doen. Je vrije tijd wil je eigenlijk niet besteden aan werk gerelateerde dingen. News flash: je ontwikkeling doe je vooral voor jezelf. Als je jouw talentontwikkeling altijd onder aan je to do list zet, mis je kansen waarvan je nu niet eens weet dat ze bestaan.

Geld

Investeren in je talenten komt nooit uit. Je gaat er liever van op vakantie of koopt er iets tastbaars voor. Zonde! Door te investeren in je ontwikkeling, investeer je indirect in je eigen werkgeluk. Dat lijkt me de investering meer dan waard. Goed om te weten: vanaf 1 maart 2022 kan je in aanmerking komen voor het STAP-budget: een subsidie vanuit de overheid om jouw talent te ontwikkelen. Heb je toegang tot een trainingsbudget vanuit je werkgever? Maak daar dan vooral gebruik van!

Energie

Naast je werk bezig zijn met je ontwikkeling kost je energie, maar gééft je ook energie. De kennis die je opdoet en groei die je ziet bij jezelf, zorgt voor een motivatie boost. Helemaal als je talenten ontwikkelt die je eigen keuze zijn en de motivatie dus ook vanuit jezelf komt.

Zelf in de regie over jouw ontwikkeling

Het kan zijn dat je vanuit jouw organisatie verschillende mogelijkheden hebt om je te ontwikkelen, zowel op persoonlijk als op vakinhoudelijk gebied. Veel mensen gaan dan ook pas met talentontwikkeling aan de slag als dit vanuit het werk gestimuleerd wordt. Even voor de duidelijkheid: jouw ontwikkeling is niet de kerntaak van je werkgever. Het is je eigen verantwoordelijkheid.

Neem het heft in eigen hand voor je talentontwikkeling, je geluk en je toekomst. Ga van reactief naar proactief en ontwikkel jezelf op basis van de behoefte die je zelf hebt.

Ontdek met welke trainingen je bij ons aan de slag kunt om je talenten te ontwikkelen, groei door te maken en nieuwe energie te krijgen.

23 december 2021
Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Vak expert

Huib Broekhuis 

Benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw organisatie? Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie?
Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Vds training en coaching huib broekhuis 2021

Huib Broekhuis

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.

Mailing en sidebar

Ontdek tijdens deze training je purpose, talenten en ambities en vertaal deze naar concrete doelen. Neem zelf de regie!

Sw3 stap budget

Ontdek of jij in aanmerking komt voor de overheidssubsidie op leren en ontwikkelen en met welke programma's je aan de slag kunt.