WHITEPAPER – Huib Broekhuis

Traditionele Management Development programma’s werken (bijna) niet meer

In de huidige tijd waarin de context continu en fundamenteel in verandering is, wordt van managers meer dan ooit verwacht dat ze als leiders optreden. Een traditionele Management Development programma, waar de focus ligt op aantrekken, ontwikkelen, binden en boeien van (toekomstige) managers in de organisatie in de huidige organisatiecontext voldoet niet meer.

Organisaties kijken steeds meer naar het rendement van leren en ontwikkelen voor het individu én de organisatie. Medewerkers nemen steeds meer de regie over hun eigen ontwikkeling en hebben de ruimte nodig om ook daadwerkelijk persoonlijk leiderschap te tonen. Dit vraagt om inspirende leiders. En dan komt ook Leadership Development om de hoek kijken. Wij geloven dan ook dat een integrale benadering van zowel Management Development en Leadership Development steeds meer de toekomst heeft.

Eerder schreef onze collega Maarten Tigchelaar een blogreeks waarin hij zijn ervaringen en inzichten deelt rondom dit onderwerp. Hij geeft hierin antwoord op vragen als: ‘Wat is volgens mij van belang in het ontwerp van een eigentijds Management Development programma en waar dien je allemaal mee rekening te houden’. Deze blogs zijn nu gebundeld in één overzichtelijk e-book.

Wil je een eigen exemplaar van het e-book direct in je mailbox ontvangen?

Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met:
Huib nijenrode presentatie eo kleur
Huib Broekhuis
06 53 78 66 27