Harrie van Dijk

Trainer
Mijn ambitie is om mensen binnen hun werkomgeving te helpen om met elkaar in contact te komen. Dit kan met klanten, collega’s, managers, etc. zijn. Uitgangspunt bij het aangaan van deze verbindingen is dat het ontstaat vanuit oprechte intenties.

In de uiteenlopende werkomgevingen waarbinnen ik werk valt het me op dat velen moeite hebben om, in situaties waar het om gaat, dicht bij zichzelf te blijven. Hoe ga jij bijvoorbeeld om met het dilemma: wil ik het beste voor mijn klant of laat ik me leiden door mijn eigen doel, target of bonus? Natuurlijk is het meest voorkomende en gewenste antwoord: de klant. Maar waarom komen we dan zoveel mensen tegen die hun boodschap verkondigen en nauwelijks weten waar de ander werkelijk behoefte aan heeft?

De oorzaak kan maar gedeeltelijk worden toegewezen aan een gebrek aan kennis of vaardigheden. Het heeft er vooral mee te maken dat we in de loop van de jaren een aantal van onze drijfveren uit het oog zijn verloren. En het terugvinden hiervan kan in dit voorbeeld met één vraag worden ingezet: onder welke voorwaarden wil jij je eigen klant zijn? Ik zie het als een voorrecht om samen het antwoord op deze vraag te vinden.

"Als je vooruit wilt, moet je durven springen."
harrie-van-dijk
Harrie van Dijk

Bel mij voor:

  • Ontwikkelen van communicatieve kwaliteiten op alle gespreksniveaus
  • Tonen van persoonlijk leiderschap
  • Teamsamenwerking
  • Richting geven aan persoonlijke ambities
  • Vergroten van commerciële slagkracht

Blogs

No items found