Traineeships

De winnende trainee aanpak van VDS

Generatie Y vraagt om actief leren, zelf verantwoordelijkheid willen en kunnen hebben en eigen ideeën willen uitvoeren. Dit alles binnen een vastomlijnd speelveld waarin niets te gek is. VDS heeft erg veel ervaring met deze doelgroep en begeleidt bij opdrachtgevers veel jong talent in traineeprogramma’s.

Iedere organisatie is anders, dus ook ieder traineeship is anders. Uiteraard passen wij onze aanpak daar naadloos op aan. Maar de kern van onze aanpak is dat het ontwikkelen van talent start met het creëren van sterk verdiepend zelfinzicht. Vervolgens helpen we de trainee om nog beter in verbinding met de omgeving te komen. Uiteraard loopt persoonlijke ontwikkeling als rode draad door het hele programma. Daarvoor maken sterk op de praktijk gerichte opdrachten deel uit van het traineeship.

Wij worden regelmatig gevraagd om trainees te ontwikkelen. Organisaties als Delta Lloyd, Rabobank en ABN AMRO zetten ons al vele jaren in op dit domein. In 2011 is dit zelfs beloond met de prijs ‘Het Beste Traineeship van Nederland’ voor het traineeprogramma dat wij voor ABN AMRO mogen uitvoeren.

Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met: