Theaterdialoogsessie

Op maat geschreven theaterscènes maken herkenbare werksituaties zichtbaar en zetten een (lastig) onderwerp op de kaart.

Bij een theaterdialoogsessie voert, anders dan anders, het publiek de regie. Zij passen de scènes aan, net zo lang totdat deze verlopen volgens “het boekje”. Het theater maakt duidelijk welke invloed bepaald gedrag heeft op werksituaties of collega’s en maakt het gesprek los tussen collega. De uitvergroting werkt op de lachspieren en de humor werkt relativerend, waardoor de drempel om eerlijk te zijn lager wordt.

Na de theaterdialoogsessie gaan de deelnemers in groepen met elkaar het gesprek aan, de werkelijke dialoog. Om te verdiepen, te brainstormen of om afspraken te maken. Om te bepalen wat zij morgen anders gaan doen. Theaterdialoogsessie: met humor, de spijker op z’n kop!

Theaterdialoogsessies zijn geschikt voor

  • Voor mensen die samenwerken met collega’s en/of klanten
  • Voor medewerkers en management
  • Voor diverse afdelingen die samen 1 keten vormen
  • Voor directie om te begrijpen wat er werkelijk speelt

Scènes op maat

In de voorbereiding betrekken we de mensen voor wie het programma bedoeld is. Waar hebben zij behoefte aan, wat willen zij bespreken met collega’s, waar lopen zij tegenaan? Op basis van onder andere deze input schrijven we de scènes op maat. Doordat het zo op maat geschreven is en herkenbaar geacteerd, is de confrontatie met eigen gedrag en gevolg uiterst zichtbaar.

Wie je voor gingen

interactief regietheater bij a.s.r.Klantlogo nsinteractief regietheater bij PWCinteractief regietheater bij randstadBDO klantlogo

Bekijk ook onze cases

a.s.r. – ‘Iedereen zat op z’n puntje van z’n stoel’ 

Randstad – Samen leren leren in de praktijk (artikel verschenen in Tijdschrift voor MD)

Randstad – Onze medewerkers zijn nu proactiever

Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met:
liselotte-de-hommel
Liselotte de Hommel
06 48 01 65 92