Teaming Up

Organisatiestructuren veranderen snel waarin de tendens naar meer zelfsturing en minder hiërarchie evident is. Werken aan complexe uitdagingen en presteren vindt steeds meer in teams plaats. Of het nu gaat om agile/scrum, zelfsturing, projectteams, virtuele teams of ‘gewoon nog’ traditionele teams bestaande uit een manager met medewerkers, in vrijwel alle gevallen zien we dat er wat betreft teamontwikkeling aan effectiviteit te winnen is.

Met TeamingUp focussen we ons niet op de leidinggevenden of de individuele medewerkers, maar op de ontwikkeling van het team in zijn geheel. En op hoe de effectiviteit en productiviteit van het team snel en gericht kan worden verbeterd.

Vaak wordt bij teamontwikkeling relatief veel aandacht besteed aan de instrumentele ontwikkeling van teams, zoals scrum en agile. Aan de zachte kant, de gedragskant, wordt echter relatief weinig aandacht besteed. Het gaat dan om elementaire zaken als vertrouwen, openheid, veiligheid, gezamenlijkheid, gebruik maken van de aanwezige kwaliteiten, feedback op elkaars werkzaamheden en de mate waarin het team energie opbouwt en een inspirerende werkomgeving creëert.

En juist die elementen maken uiteindelijk een heel groot deel uit van de effectiviteit van teams en de prestaties van de teams. Wij ontwikkelden TeamingUp om te zorgen dat de zachte kant van teams op orde is.

Opzet: meten en/of ontwikkelen

In samenwerking met Integron hebben we de optionele Teaming Up scan ontwikkeld. Deze uitgebreide scan bestaat uit 40 vragen die over de volle breedte van de teambeleving en het ontwikkelpotentieel van het team gaat. De scan geeft het team snel inzicht in het functioneren en de prioriteiten van het team. Een goed startpunt om te bepalen welke thema’s belangrijk zijn voor het team en welke workshops het meest effectief is voor het team.

Een uitgebreid keuzepallet aan workshops van één dagdeel

Wij hebben 20 teamversnellers ontwikkeld die zijn ingedeeld in vijf veel voorkomende en herkenbare categorieën. Iedere teamversneller kun je zien als een teaminterventie van 1 dagdeel. Lekker kort, intensief en resultaatgericht

In deze categorieën zit een zekere opbouw want ze hebben een bepaalde afhankelijkheid van elkaar. Je kunt immers pas effectief communiceren als er veiligheid is. Je kunt pas doelgericht werken als er een goede samenwerking is. Je zou kunnen zeggen dat elke categorie verder bouwt op het in voldoende mate aanwezig zijn van de kwaliteiten en vaardigheden van de voorgaande categorie. De vijfde categorie geeft de verdere verdieping aan de ontwikkeling van het team, het is een categorie ‘specials’.

TeamingUp - teamschakelaars en teamversnellers

Hoe het werkt? Samen met de teamleider wordt tijdens een telefonisch analysegesprek een keuze gemaakt voor één of meerdere teamversneller(s) die het meest effectief bijdraagt of bijdragen aan het ontwikkelpotentieel van het team. Vervolgens wordt een startbijeenkomst gepland en gaan we aan de slag. Laagdrempelig om te starten met snel resultaat!

Het resultaat

Teamingup brengt inzicht, gemeenschappelijkheid, focus, versnelling en doelgerichtheid.

De directe opbrengst van Teaming Up is dat de blokkades die het effectief functioneren van het team in de weg zitten worden opgeruimd en dat de krachten en kwaliteiten van de teamleden veel beter benut worden zodat de resultaten sneller en gemakkelijker behaald kunnen worden. Werkplezier, enthousiasme, focus en de energie om met elkaar doorbraken te realiseren, krijgen een sterke impuls.

Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met:
huib-broekhuis
Huib Broekhuis
06 53 78 66 27