Kleurenmodel MBTI

Deze workshop helpt de mensen binnen de organisatie om met behulp van het kleurenmodel MBTI meer inzicht te krijgen in bijdragen, voorkeuren en motivatie van elk individu, collega’s of klanten. De deelnemers verkrijgen inzicht in hun eigen, unieke persoonlijkheid en gedragingen, maar ook die van anderen. Hun eigen zelfkennis en die van anderen worden vergroot. Dit stimuleert het vermogen om met anderen samen te werken of een breed gesprek aan te gaan.

MBTI is een opbouwend raamwerk om te bekijken hoe mensen het liefst informatie opnemen, beslissingen nemen en hun dagelijkse leven leiden. Wil je mensen binnen je organisatie meer inzicht geven in de verschillende voorkeuren in communicatie dan biedt deze workshop uitkomst.

Wat gaan we doen

De workshop is bedoeld voor een leidinggevende met zijn/haar teamleden of projectteams die langere tijd met elkaar moeten samenwerken. De vier dimensies van MBTI worden uitvoerig besproken aan de hand van de volgende vragen: Waar haal ik energie vandaan? Hoe neem ik informatie op? Hoe neem ik beslissingen? Wat is mijn levensstijl?

Via diverse oefeningen wordt het persoonlijke profiel uitgediept en inzicht vergaard op de sterke punten en de verbeterpunten, hoe teamleden willen dat ze gewaardeerd worden en waar men allergisch voor is. Hiermee wordt bewustwording gecreëerd dat ieder teamlid zelf verantwoordelijk is voor het teamgevoel en de efficiëntie.

Tijdens de workshop is uitgebreid aandacht voor het creëren van een gemeenschappelijke taal om de samenwerking te optimaliseren en toe te werken naar de kern van de gewenste teamdynamiek.

Waarom het werkt

  • MBTI is een toegankelijk instrument dat een uniek inzicht biedt in wat mensen beweegt.
  • Met behulp van MBTI ben je in staat om snel tot een teamanalyse te komen.
  • Met behulp van MBTI vorm je strategieën voor het vergroten van teamprestaties.

Het resultaat

  • De teamleden ontwikkelen een eigen (persoonlijke) leiderschapsstijl.
  • De communicatie en besluitvormingsprocessen worden in het team aanzienlijk verbeterd.
  • De teameffectiviteit en de teamsamenwerking is vergroot.
  • De teamleden verbeteren de communicatie en besluitvormingsprocessen.
  • De teamleden zijn gemotiveerd en bewust van de impact op de bedrijfsresultaten.
  • Er zijn minder conflicten en een betere moraal binnen het team.

Duur

Deze workshop duurt 2 dagdelen.

Wie gingen je voor:

logo a.s.r.logo abn-amro

Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met:
andre-prins
André Prins
06 20 13 54 20