Effectief omgaan met emoties

Gedrag is een keuze. Dat klinkt leuk, maar soms lijkt het alsof je door een kleine trigger in een groef schiet en je al gereageerd hebt voordat je goed en wel beseft wat daar nou gebeurde.

In deze teamversneller leren teamleden hoe dat komt en krijgen ze antwoord op de vragen die hieraan gerelateerd zijn: Waar komt gedrag vandaan? Waarom doe ik wat ik doe? Hoe ga ik om met mijn teleurstelling, frustratie, ergernis, dichtklappen, overmatige behulpzaamheid, geen grenzen stellen, et cetera. Ook leren teamleden hoe respectvol en rustig om te kunnen gaan met emoties van anderen.

Hier gaat het om bewustwording. Aan de hand van casuïstiek onderzoekt iedere deelnemer voor zichzelf hoe de effectiviteit te vergroten en krijgen zij hulpmiddelen aangereikt om op een goede manier met hun emoties om te gaan, zodat zij proactief kunnen reageren op iedere situatie die zich aandient.

Voor teams die

effectiever willen worden in het uiten van en reageren op emoties.

Deze teamversneller geschikt voor jouw team?

In samenwerking met Integron hebben we de TeamingUp scan ontwikkeld. Deze uitgebreide scan bestaat uit 40 vragen die over de volle breedte van de teambeleving en het ontwikkelpotentieel van het team gaat. De scan geeft het team snel inzicht in het functioneren en de prioriteiten van het team.

 

Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met:
andre-prins
André Prins
06 20 13 54 20