Nieuws –

Terugblik op waardevolle inspiratiewandeling over leiderschap

In alle vroegte vertrokken we – met een verse kop koffie in de hand – de prachtige bossen rond Driebergen in. Ondanks, of wellicht juist dankzij, het vroege tijdstip hadden velen de moeite genomen om zich aan te sluiten bij deze derde inspiratie wandeling. Met dit keer leiderschap als thema.

En ook in deze versie bleek weer dat er eigenlijk niet veel nodig is om een mooie ervaring te creëren. Fijne mensen, een zinvol thema, een mooie omgeving en goede koffie waren de succes ingrediënten om vanaf het eerste moment mooie gesprekken te laten ontstaan.

Na een flinke wandeling bereikten we midden in het bos een prachtige zandvlakte waar we genoten van een heerlijk ontbijt. De dialoog stopte niet. Sterker, tijdens het ontbijt ontwikkelde het zich tot een groepsdialoog waarin een aantal leidende thema’s werden bloot gelegd.

  • Hoe activeer je mensen om zelf hun ontwikkeling op te pakken en in de praktijk vorm te geven?
  • Er is al veel leiderschapsvaardigheid in organisaties, maar hoe benutten we die beter? En wat maakt dan een goede mix tussen voorgeprogrammeerde programma’s die moeten en versterken van beweging, op de werkplek, in de actualiteit van hier en nu, die vraagt om moed?
  • Hoe vergroten we onze invloed op de collectieve ontwikkeling van leiders en tegelijkertijd geven we voldoende ruimte aan de individuele beweging, wensen en behoeften?
  • Wanneer richt je je op mensen die de energie hebben voor verandering en wanneer juist op diegenen die dat niet ervaren?

De dialoog gaf ons allen veel food for thought. Niet alleen antwoorden, maar juist ook verdiepende vragen die om verder onderzoek vragen. De wandeling was weer een succes. Zowel qua verbinding met de aanwezigen als ook de inspiratievolle gesprekken. Dat we dit in de prachtige natuur konden doen was een cadeau. Dank aan alle aanwezigen.

Wil je ook eens inspiratiewandeling ervaren? Houd ons op de hoogte.

De inspiratiewandelingen deze zomer hebben ons ervan overtuigd dat dit een prachtig middel is om met elkaar in verbinding te komen op de belangrijkste veranderthema’s in organisaties. We zijn dan ook van plan om deze wandelingen periodiek in te plannen. De eerste zal in het najaar worden ingepland. Ben je geïnteresseerd geraakt? Volg ons dan op social media of houd onze website en nieuwsbrief in de gaten zodat je je op tijd in kunt schrijven!

We hebben ervaren dat kleine groepen juist erg fijn werkt dus er zullen niet veel plaatsen beschikbaar zijn. Uiteraard kun je ons een interesse mailtje sturen dan houden we je proactief op te hoogte.

29 augustus 2017
Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met: