Nieuws – Godert Mollerus

De aftrap van de eerste VDS inspiratiewandeling is een feit. En met succes!

In de maand augustus heeft VDS een aantal mooie inspiratiewandelingen georganiseerd. Nu het wellicht wat rustiger is op het werk zijn de wandelingen een mooi moment om weer eens een echt goed gesprek te hebben. Tevens is het een fijne mogelijkheid om rust en inspiratie op te doen.

‘Fijn om buiten te zijn’, ‘een goede manier om vakgenoten te ontmoeten’, ‘we zouden de dag bij ons op kantoor altijd zo moeten beginnen, we zitten nu teveel in de -alleen maar doen- modus’, ‘een leuke en inspirerende ochtend, dankjewel voor deze fijne start van de dag!’. Dit waren slechts enkele reacties van de deelnemers die aanwezig waren bij de sessie en inspiratiewandeling ‘Veerkracht’ op 8 augustus.

Inspiratiewandeling ‘Veerkracht’

De deelnemers kwamen om 8.00 uur bij ons op kantoor in ons mooie pand in Groenekan waar een licht ontbijt op ze wachtte. Ze werden direct verrast om met een oorsensor de signalen van hun hartritme te meten dat middels een biofeedback software van HeartMath® op een beeldscherm te zien was. Het hartritme kan zo worden gemeten dat het bij stress chaotisch is en in de optimale prestatietoestand harmonieus is, ofwel ‘coherent’. De resultaten werden genoteerd waarna de deelnemers een boeiende uitleg kregen over het belang van coherentie van het hart dat zorgt voor een verhoogde veerkracht en het leveren van topprestaties.

Vervolgens startte de wandeling vanaf ons pand door de mooie velden en bossen van Groenekan. Na een korte break op een inspirerende plek leerden de deelnemers speciale technieken om onder andere bewuster te worden van de eigen ademhaling.
Na 1,5 uur kwam de groep met frisse energie terug op de startplek waar wederom hun hartritme gemeten werd. Nu met de toepassing van de nieuw geleerde techniek en het effect van de fijne wandeling. De resultaten in vergelijking met de eerste metingen waren opvallend en het effect na de geleerde technieken was direct zichtbaar.

Kortom; het was een mooie ontspannen wandeling en sessie over hoe je je veerkracht kunt trainen en behouden om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren, in het dagelijks leven en op het werk.

Wil je ook eens inspiratiewandeling ervaren? 

De inspiratiewandelingen deze zomer hebben ons ervan overtuigd dat dit een prachtig middel is om met elkaar in verbinding te komen op de belangrijkste veranderthema’s in organisaties. We zijn dan ook van plan om deze wandelingen periodiek in te plannen. De eerste zal in het najaar worden ingepland. Ben je geïnteresseerd geraakt? Volg ons dan op social media of houd onze website en nieuwsbrief in de gaten zodat je je op tijd in kunt schrijven!

We hebben ervaren dat kleine groepen juist erg fijn werkt dus er zullen niet veel plaatsen beschikbaar zijn. Uiteraard kun je ons een interesse mailtje sturen dan houden we je proactief op te hoogte.

 

18 augustus 2017
Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met:
godert-mollerus
Godert Mollerus
06 53 27 60 08