Nieuws –

Na vier succesvolle Multipliers seminars in Nederland hebben we afgelopen februari, in samenwerking met Amelior, het eerste Multipliers seminar in Vlaanderen georganiseerd. De tweede inspiratiesessie staat inmiddels gepland, ook staat het eerste Multipliers Opleidingsprogramma dit najaar op het programma.

Xavier Buyck, manager vormings- & trainingsprogramma’s bij Amelior, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van het Multipliers aanbod in Vlaanderen. Hij legt uit waarom hij gekozen heeft voor Multipliers.

Herkenbaar

‘Multipliers was voor mij geheel onbekend, ik kwam voor het eerst in aanraking met Multipliers door het interview met Huib Broekhuis over Multipliers in het juli/augustus nummer van P&O Actueel. Ik vond het direct een interessant stuk, aangezien ik nog nooit van een ‘Multiplier’ gehoord had. Daarnaast was de korte inleiding van het artikel, waarin gesproken wordt over meer met minder, heel herkenbaar.

Ook in België heeft de economische crisis binnen vele organisaties tot herstructurering geleid. We kunnen dan ook stellen dat organisaties vandaag de dag op een andere manier geld (willen) uitgeven. In tijden van besparingen wil men overal meer bereiken met minder. Dus het ‘Multipliers-concept’ sluit héél goed aan op de behoeften van de Belgische markt. En ook onder de Belgische leidinggevenden zijn zeker zowel Multipliers als Diminshers te vinden. Na het lezen van het volledig artikel, besloot ik contact op te nemen met Huib.

Kers op de taart

Ondanks dat Amelior al een heel ruim opleidingsaanbod op de vlakken ‘Leidinggeven & Coaching’ en ‘Competentiemanagement & Talentontwikkeling’ aanbiedt, was Multipliers voor ons de kers op de taart: een ideale aanvulling op alle initiatieven die gebeuren op bovengenoemde twee vlakken. Voor mij onderscheid Multipliers zich van het overige aanbod, omdat het een bewezen leidersconcept betreft die uitsluitend door ervaren en gecertificeerde Multipliers trainers gegeven wordt. Deze trainers beschikken over actuele kennis en ruime ervaring waardoor de kwaliteit gewaarborgd wordt. Ook bleek het concept een groot succes in Amerika en Nederland. Voor ons redenen genoeg om het ‘Multipliers-concept’ op te nemen in ons opleidingsaanbod, zodat ook de Vlamingen deze trein niet missen. Ik geloof er namelijk in dat dit de ideale opleiding voor leidinggevenden is die zichzelf kritisch durven op te stellen met de uiteindelijke bedoeling een betere leider (Multiplier) te worden en het medewerkerspotentieel optimaal te benutten, zodat er echt méér bereikt kan worden met minder mensen.

Enthousiaste spreker

Het eerste seminar, onder begeleiding van Huib, heeft dus in februari plaatsgevonden. De deelnemers maakten met zijn allen voor het eerst kennis met het ‘Multipliers-concept’, wikten en wogen alles héél kritisch af en dachten na over mogelijke toepassingen in hun eigen organisatie. Zij hadden héél veel waardering over de aanpak van Huib, die werd beschouwd als een enthousiaste spreker die zorgde voor de nodige interactie.

Van stapjes naar stappen

Het volgende ‘Multipliers seminar’ (in het voorjaar), maar ook een volledig ‘Multipliers opleidingsprogramma’ (in het najaar) staan in ieder geval alvast gepland en zijn onderdeel van het opleidingsaanbod van Amelior. Het seminar van vorige maand was het eerste stapje in Vlaanderen. Uiteraard wensen wij in de verdere toekomst, de stapjes om te zetten in stappen’.

11 maart 2015

Vak expert

 

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie?
Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie?
Bel mij dan gerust even op om van gedachten te wisselen.
We ontwikkelen programma’s die altijd naadloos aansluiten, ook full digital.

Vak expert

Neem gerust vrijblijvend contact op om van gedachten te wisselen.