Nieuws –

De eerste successen van Let’s work!

De eerste successen van ons jubileumproject Let’s work zijn behaald: vijf deelnemers hebben een nieuwe uitdaging gevonden, in de zin van een nieuwe baan of het opnieuw oppakken van een studie. Nicole Piening is één van deze vijf deelnemers. Sinds een aantal weken is ze als Senior medewerker Backoffice, parttime werkzaam bij Arbo-Unie.

VDS.logo_Let.sWork.01 160x100Het project Let’s work heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes. Ondanks dat Nicole in eerste instantie helemaal niet zo overtuigd was om deel te nemen aan het project. Nicole: “Eind 2012 heb ik mijn toenmalige baan opgezegd, omdat de functie te intensief was in combinatie met een kleine baby. Ik had de behoefte om te focussen op wat ik echt wilde. Ik raakte echter in die periode zwanger van mijn tweede kindje en besloot om de volledige aandacht te richten op de tweede zwangerschap en mijn gezin. Eind 2013 attendeerde een vriendin mij voor het eerst op Let’s work. In eerste instantie sprak het mij helemaal niet aan: ik had het idee dat ik wekelijks aan allerlei verplichtingen moest voldoen en was ik in de veronderstelling dat ik me meerdere dagen moest inzetten voor vrijwilligerswerk.

Onbewust vrijwilligerswerk

Enige tijd later kwam het project wederom ter sprake en toen bleek dat ik me eigenlijk helemaal niet aandachtig had verdiept in het programma. Zo bleek bijvoorbeeld dat het vrijwilligersproject helemaal niet zo tijdrovend hoeft te zijn dan ik in eerste instantie dacht en kwam ik erachter dat ik onbewust al veel dingen deed die ik onder het vrijwilligerswerk kon scharen. Waarschijnlijk was ik eerder nog niet écht in de modus om weer wat te willen.

Praktische hulp

Inmiddels was ik ook op zelfstandig aan de slag gegaan met het zoeken van een nieuwe baan en ervoer dat ik eigenlijk wel wat hulp kon gebruiken in de praktische zin van het woord: ik liep bijvoorbeeld vast bij het schrijven van goede sollicitatiebrieven en het opstellen van een sterk LinkedIn-profiel. Let’s work bleek juist ook bedoeld voor het ontwikkelen van de praktische zaken. Het is geen traject waarin je uitsluitend bezig bent met de ontwikkeling op psychisch gebied. Ik had de vrijheid om daar zelf invulling aan te geven en toen zag ik in dat het traject echt een mooie kans is en heb ik gesolliciteerd op het traject.

Energieboost

Het traject heeft me direct vanaf de start een enorme energieboost gegeven. Met de hulp van mijn persoonlijke coach, Paola Pisu, heb ik aan de hand van haar iBook ‘Prijs jezelf in de markt’ mijn LinkedIn-profiel volledig aangepast en hebben we geoefend met bijvoorbeeld een 30seconden elevator pitch. Paola stelde elke keer weer nieuwe kleine doelstellingen en oefeningen voor mij op, allemaal gericht op de praktische zaken om vanuit daar weer energie te krijgen. Ook kreeg ik veel energie van de gehele groep: iedereen was heel open, ik kreeg echt het gevoel dat ik er niet alleen voor stond. Daarnaast breidde je ook direct je netwerk weer uit. Ik raakte direct erg gemotiveerd en ben ervan overtuigd dat door alle energie die vrijkwam ik ook écht uitstraalde dat ik er weer helemaal open voor stond en deze nieuwe energie ook meenam in het sollicitatiegesprek bij Arbo-Unie.

Vertrouwen

Ik heb nu niet alleen een ideale combinatie gevonden in mijn werk-privébalans, ik sta er nu relaxter in dan vroeger. Door Let’s work is mijn onzekerheid minder geworden en weet ik dat mijn verhaal gewoon goed genoeg is om te vertellen. Ik geniet nu veel meer van wat er nu is en als het er later niet meer is, dan is deze werkervaring weer een goede toevoeging aan mijn CV en vertrouw ik erop dat het weer goed komt. Ik weet nu inmiddels hoe ik het moet aanpakken.”

vds-logo-insearchofmeaning
 Let’s work is één van de projecten in het kader van ons 25-jaar jubileum ‘In Search of Meaning’

4 september 2014
Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met: