Maak werk van je talent

logo hr the next levelUit onderzoek van de Gallup Organization onder 1,7 miljoen medewerkers blijkt dat slechts 20% van hen vindt dat hun talent optimaal benut wordt. Je zou kunnen zeggen dat dat op z’n minst alarmerend is. Aan de andere kant biedt dit ook geweldige kansen voor organisaties die het, in hun organisatie aanwezige, talent wel op de juiste wijze weten in te zetten.

Dat gaat wat ons betreft niet alleen over het talent van jonge, instromende mensen, maar juist ook over het al aanwezige potentieel in organisaties. Hoe hou je mensen inzetbaar en dan op zo’n manier dat zij het beste uit zichzelf halen? Wij geloven dat persoonlijk leiderschap daarin een cruciale rol speelt.

Eerder dit jaar schreven wij een whitepaper met de titel ‘Maak werk van je talent’.  Geschreven vanuit de invalshoek duurzame inzetbaarheid. Een thema dat vaak in verband gebracht wordt met de vergrijzing, ontgroening en het optrekken van de pensioenleeftijd. Maar ook met de noodzaak tot het afbouwen van het aantal medewerkers bij veel organisaties. Volgens ons gaat het ergens anders om. Namelijk om de ontwikkeling dat er meer regie, eigen verantwoordelijkheid en persoonlijk leiderschap wordt gevraagd van medewerkers, een visie op de toekomst van werkgever en werknemer. Om te komen tot een wereld waarin mensen het beste uit henzelf halen, organisaties daarvan optimaal kunnen profiteren en dit een betere wereld tot gevolg heeft.

Whitepaper direct in je mailbox ontvangen?