Rabobank nieuws
1 april 2014

Waarom duurzame inzetbaarheid als thema juist nu voor Rabobank belangrijk is

Visie 2016 binnen de Rabobank is gericht op vernieuwen en verbinden en stelt het belang van de klant centraal. De algemene tendens is dat er vanuit de klanten steeds meer behoefte is aan eenvoudige en transparante financiële dienstverlening. Veel financiële organisaties moeten in het kader van efficiency en effectiviteit de komende jaren verder professionaliseren om haar klanten optimaal te kunnen blijven bedienen en onderscheidend te zijn richting de klant. Virtualisering van de dienstverlening en Het Nieuwe Werken spelen in dit proces een grote rol.

Consequentie daarvan is dat veel organisaties hun medewerkersbestand moeten afbouwen of anders organiseren. Dat is helaas ook voor Rabobank de realiteit. Om dat op een manier te kunnen doen waarbij ontslagvergoedingen en sociale plannen beperkt blijven, zijn medewerkers nodig die wendbaar en mobiel zijn. Zodat ook ‘spontane’ mobiliteit wordt gecreëerd buiten de organisatie. Aan de ander kant van het spectrum ligt juist de uitdaging om de medewerkers die je als organisatie graag wilt behouden, in een dergelijke situatie aan je te blijven binden. De vraag ‘ hoe behoud je de beste mensen om de organisatie van de toekomst vorm te geven?’ is dan ook een heel wezenlijke.

Bovenstaande vraagstukken raken wat ons betreft aan het thema duurzame inzetbaarheid. Duurzame inzetbaarheid als thema gaat volgens ons over medewerkers stimuleren om hun eigen talent en kwaliteiten op de juiste manier in te zetten. Wanneer medewerkers hun kwaliteiten optimaal kunnen benutten, blijven medewerkers langer productief, gemotiveerd en betrokken. Om talent op de juiste plek tot bloei te laten komen, zijn aspecten als medewerkers bewust laten worden van hun eigen kwaliteiten én daadwerkelijk oog hebben voor het talent en de wensen van mensen van cruciaal belang. .

Op 20 februari j.l. organiseerden we op de Croeselaan in Utrecht een Mastermind met als thema “Duurzame inzetbaarheid, maak werk van talent”. Aan deze Mastermind deden zowel deelnemers van Rabobank Nederland en International alsook een aantal afgevaardigden van lokale banken mee.

Vind je het interessant ook eens zo’n Mastermind bij te wonen om met Rabobank collega’s te sparren over je hoe mensen inzetbaar, gemotiveerd en betrokken houdt? Dit voorjaar organiseren we nog een aantal Masterminds rondom het thema Duurzame inzetbaarheid, maak werk van talent.

15 mei | VDS Training Consultants Weena 242 – 246 | Rotterdam | 15.30 – 18.30 uur

19 juni | Huize Voordaan | Groenekan | 15.30 – 18.30 uur

Wil jij hieraan deelnemen? Neem dan direct contact op met Naomi van der Graaff.

 

Wij beantwoorden al je vragen

Naomi van der Graaff
Consultant

Schrijf je in voor de speciale nieuwsbrief!

Ontvang al het relevante Rabobank nieuws direct in je mailbox