Personal coaching

Personal coaching is meestal een zoektocht naar innerlijke kracht

Een coachingsvraag kan betrekking hebben op bijvoorbeeld de ontwikkeling binnen een loopbaan, het verminderen van stress of het effectiever aansturen van een team. Bij VDS krijgen we meestal vragen over leiderschapsontwikkeling: hoe verbreed of verdiep ik mijn leiderschapsgedrag, hoe ontwikkel ik mijn competenties en hoe vergroot ik ondernemerschap bij mensen?

In de meeste gevallen gaat het om de zoektocht naar innerlijke kracht en het vergroten van onafhankelijkheid: meer durven, jezelf zijn en het verschil kunnen maken. Door mensen te laten ontdekken wie ze zelf zijn, waar ze voor staan, wat ze willen bereiken en hoe ze dat kunnen bereiken, kunnen ze waarde toevoegen. Ze maken organisaties succesvol en hebben een positieve invloed op de maatschappij.

Uiteraard is een personal coaching programma voor iedereen anders maar gaat wel altijd over dezelfde vier aspecten. Over bewustwording hoe iemand zichzelf ziet in relatie tot anderen, het vergroten van inzichten, opdoen van kennis en de ontwikkeling van vaardigheden. Naast een gerichte dialoog in de coachingsessies worden, afhankelijk van de specifieke ontwikkelvraag verschillende werkvormen ingezet.

Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met: