NIEUWSBERICHT

Axonify zet de wereld van leren op z’n kop

Op 13 mei jl. landden Carol Leaman en Christine Tutssel, CEO en SVP van Axonify, Canada, op Schiphol. Hun eerste indruk van Nederland was net zo verfrissend als hun kijk op leren en professionaliseren.

Carol en Christine hebben ons en onze klanten tijdens de Mastermind Gamification meegenomen in de wereld van brainscience en gamification. Ze lieten zien dat het spelen van een spel het behoud van het geleerde vergroot, het de deelnemer de time-out biedt die hij nodig heeft en dat de ‘fun-factor’ van een spel de betrokkenheid vergroot. Axonify is een tool om o.a. vakinhoudelijke kennis op een snelle en leuke manier op te doen en om het geleerde in een training te borgen. De ‘modern learner’ is snel afgeleid en heeft beperkte werktijd te besteden aan leren en hier speelt Axonify op in. Er wordt twee minuten per dag geleerd en door het leaderboard en de ‘tell a friend’ ontstaat interactie tussen de deelnemers.

‘Interesting’, ‘fun’ en ‘engagement’ zijn enkele woorden waarmee de Mastermind werd omschreven. Op de borrel werden nog lang ervaringen uitgewisseld  over het inzetten van gaming elementen in leren. Voor ons reden genoeg om een eventuele samenwerking met Axonify verder te onderzoeken.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van gamification in jouw leerprogramma’s? Neem dan contact op met Karlijn van den Bosch.

29 mei 2015 Naar overzicht
Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met: